NAZİLLİ CEM EVİ, HADDİNİ AŞTI!

NAZİLLİ CEM EVİ, HADDİNİ AŞTI!

Alevi Kültür Derneleri Nazilli Şubesinde yaşanan yönetim değişikliği sonrasında Başkan seçilen Veysel Adak ve yönetimi, yayınladığı basın açıklamasında MHP ve ülkü ocaklarını eleştirerek tepki topladı.

Alevi Kültür Dernekleri Nazilli Şubesinde gerçekleşen kongrede başkanlığı 360’a karşı 370 oy ile kazanan Veysel Adak, koltuğa oturur oturmaz yayınladığı basın bildirileri ile MHP ve Ülkü Ocaklarını hedef tahtası haline getirerek, eski başkan Ali Haydar Yetim’i eleştirdi. Nazillimanşet.com haber sitesinin Genel Yayın Yönetmeni Erdal Savaş'ın haberine göre;  Çiçeği burnunda Başkan Veysel  Adak, “o kadar yalnızdır ki, o kadar inançsızdır ki, MHP ve Ülkü Ocakları destekli devşirme üyelerle yönetim kurulunu devam ettirebileceğini sanmıştır” diyerek hem MHP camiasını hem de eski Cem evi yönetimini sert ifadelerle eleştirdi. 

Adak bu sözlerle bir süre önce kamuoyunda gündeme gelen ‘Nazilli Belediyesi personelini zorla Cemevine üye yaptırıyor’ iddialarını da üstü kapalı kamuoyunun dikkatine sundu. Öyle ki, yönetim kurulu adına yapılan açıklamada “bir kurumu ele geçirmek için kurumun kimyasına ters bir hayat görüşünden medet ummak, yığın halinde  bir adayın lehine emirle üye yapmaktır” ifadelerine de yer verildi. 

Ali Haydar Yetim’i Alevi felsefesini bozmaya çalışmakla suçlayan basın açıklamasında ayrıca, “aleviler alevi felsefesinin  kimyasını bozmaya çalışanlara ve yüzü sola dönük alevi kitlesini yozlaştırma ve sağcılaştırmaya çalışan zihniyete hak ettiği karşılığı vermiştir. Bu seçimin kazananı aleviler, kaybedeni ise kendini halkının üstünde görenler olmuştur” denildi. 

 HALUK ALICIK’A “KİTLEYİ ÜZDÜN” TEPKİSİ

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık’ın, Alevi Kültür Dernekleri Nazilli Şube Başkanlığı seçimlerinde taraflı davranarak Ali Haydar Yetim lehine olmasının kitleyi üzdüğü ve tepkiyle karşılandığı belirtilen basın açıklamasında, bu durumun dernekte görevli arkadaşlar tarafından şahsına iletildiği ve kongrede kendisine saygısızlık yapılmadığı kaydedildi. Bunun yanında, iddia edildiği gibi Haluk Alıcık’ın kendileri tarafından tehdit edilmediği, aksine partisinden ayrı bir tutumla derneğe katkıları olduğu belirtilirken, bunun da yine Alevilerin ödediği vergilerle sağlandığının altı çizildi. 

TÜRK BAYRAĞI VE ATATÜRK ALGISINA TEPKİ

Ali Haydar Yetim tarafından gündeme getirilen “Türk bayrağı ve Atatürk resmini indirecekler” şeklindeki kara propagandanın gerçekle bağdaşmadığı vurgulanan basın açıklamasında, böyle bir şeyin gerçekleşmesinin mümkün olmadığı belirtilerek şu ifadelere yer verildi; “Ali Haydar Yetim, basın açıklaması yaparak tüm yeni dernek yönetimini düşkünlükle, çıkar gurubu ve bölücü olmakla suçlamıştır. Daha da ileri giderek Atatürk portresini, Türk bayrağını dernek binasından indirmek istediğimiz gibi ipe sapa gelmez bir  suçlama yaparak hasta ruh halini açıkça ortaya  koymuştur. Biz bir yandan özlem Çerçioğlu’nun adamları olurken, nasıl Atatürk posteri ve Türk bayrağını indirerek bölücü oluruz. Bu nasıl bir hasta ruh halidir? Nasıl bir ahlaktır? Kimin tetikçiliğini yapmaktadır anlamış değiliz. Bizim yönetimimizde dernekten Türk bayrağı ve Atatürk posteri ancak yerine daha yenisi ve büyüğünü asmak için indirilir.”

“TEDAVİYE İHTİYACI OLAN RUH HASTASI”

Alevi kitlesinin özüne olan inancını Veysel Adak’ın şahsında gösterdiğinin vurgulandığı açıklamada eski başkan Ali Haydar Yetim hakkında ağır ithamlarda bulunuldu. Yetim’i tedaviye ihtiyacı olan bir ruh hastası” sözleriyle hedef alan açıklama, “bizden uzak şifa dileriz. Tüm kamuoyu bilmelidir ki; Bu açıklama bizim  Haydar Yetim’e ilk ve son karşılığımızdır. Kendisi artık muhatabımız, başkanımız, dostumuz değildir” sözleriyle son buldu.

HABER MERKEZİ

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.