Nazilli CHP Gençlik Kolları:“Bu faşist düşüncelere asla geçit vermeyeceğiz.”

Nazilli CHP Gençlik Kolları:“Bu faşist düşüncelere asla geçit vermeyeceğiz.”

CHP Nazilli Gençlik Kolları 10 Kasım Atatürk’ü anma törenlerinde yaşanan çelenk krizinin ardından basın açıklaması yaptı. Gençlik Kolları adına ilçe başkanı Uğur Onat Erdağ yaptığı konuşmada; “Bu faşist düşüncelere asla ve asla geçit vermeyeceğiz.” dedi.

10 Kasım Atatürk’ü anma törenlerinde resmi tören dışında olduğu için çelenk koymasına izin verilmeyen CHP Nazilli İlçe Örgütü ve Gençlik Kolları basın açıklaması yaptı. CHP Nazilli ilçe binasında yapılan basın açıklamasına CHP Nazilli İlçe Örgütü, CHP Gençlik kolları ve çok sayıda parti üyelesi katıldı.

“Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur’un “şov yapmayın” sözlerine anlam veremiyoruz”

Konuşmayı CHP Nazilli Gençlik Kolları adına Gençlik Kolları Başkanı Uğur Onat Erdağ yaptı. Erdağ; “Bugün Mustafa Kemal Atatürk’ün emaneti Cumhuriyet Halk Partisi’ne karşı yapılan bu faşizan saldırı zihniyetini esefle kınıyorum. Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur’un “şov yapmayın” sözlerine anlam veremiyoruz.Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün partisinin çelenginin rahatsızlık uyandırmasını da bu ülkenin evlatlarına yakıştıramıyoruz. Ülkemize empoze edilmek istenen faşist zihniyetin ne boyutlara vardığını sabah hepimiz görmüş olduk. Biz bu faşist düşüncelere asla ve asla geçit vermeyeceğiz. Yerel basında yer alan iki partili provokasyonu şeklindeki haberlerin ne kadar gerçek dışı ve taraflı olduğu olayın video görüntülerinde aşikardır. Olayın videosunu izlediğimizde asıl provokatörün bu haberi yapan kişi olduğu ayan ve beyan ortadadır. Biz Türkiye Cumhuriyeti’ni kanımızın son damlasına kadar savunacağız.” diye konuştu.

Gençlik Kolları Erdağ’ın ardından sabah gözaltına alınan parti üyelerinden Alican Bilgin konuşma yaptı. Bilgin; “Gözaltılar bizi davamızdan vazgeçiremez.” dedi.

Aydın’da partilerin çelenk bırakmasına izin verilmiş

Aydın’da yapılan törenlerde bu şekilde resmi bir sıkıntı yaşanmadığını söyleyen partililer, resmi kurumlardan sonra sivil toplum örgütleri ve partilerin çelenk koyma töreni yaptıktan sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunduğunu belirti.

Basın toplantısına Aydın'dan katılan Aydın Gençlik Kolları Başkanı Yılmaz Tilki; “10 Kasım’da bu tarz bir olay yaşamamamız gerekirdi. İktidar yine faşizan bir tavırla bize yaklaştı. Bugün anlaşıldı ki CHP Cumhuriyet’in ve Atatürk ilkelerinin son kalesi. Üzerimizde oluşturmaya çalıştıkları korku imparatorluna izin vermeyeceğiz. CHP Gençlik Kolları olarak gerektiği şekilde kendilerine karşılık vereceğiz.” diye konuştu.

“Basının provokelerine gelmeyin”

Toplantının sonunda CHP Nazilli İlçe Başkanı Ali Deveci Gençlik Kolları üyelerine; “Gençlik kolları olarak tutarlı duruş sergileyin. Özellikle basının provokelerine gelmeyin.” şeklinde uyarıda bulundu.

HABER:NESLİHAN AKGÜN

img_5588.jpg

img_5590.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.