Nazilli CHP'de BAYKAL Krizi Tırmanıyor

CHP eski Genel Başkanı, Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın Nazilli’de parti teşkilatını ziyareti yerine pidecide yemek yemesi krize yol açtı.

DİDİM eski Belediye Başkanı Mümin Kamacı’nın kızının düğününde nikah şahitliği yaptıktan sonra Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili Metin Lütfü Baydar ile birlikte Nazilli’ye gelerek Kısmet Pide’de yemek yiyen ve ardından ilçeden ayrılan CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal krize neden oldu. Baykal, CHP eski İlçe Başkanlarından Cavit Yenipazarlı’nın davetine üzerine Nazilli’ye gelmiş ve parti teşkilatına uğramadan ilçeden ayrılmıştı.

• ‘YEMEK SALONLARINDA DEĞİL, PARTİMİZDE OLMALIYDI’

CHP Nazilli İlçe Başkanı Ali Çankır, Deniz Baykal’ın bu tavrını sert sözlerle eleştirdi. Çankır, “Sayın Baykal yemek salonlarında değil partimize olmalıydı” dedi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ali Çankır, yaşananların etik olmadığını savunarak, “Deniz Baykal bizim milletvekilimiz değil, eski genel başkanımızdır. Seversiniz sevmezsiniz. Baykal Nazilli’ye geldiğinde yemek salonlarında değil, partimizde olmalıydı. Kimsenin şüphesi olmasın, biz O’nu en iyi şekilde ağırlardık” şeklinde konuştu.

• SORUMLU METİN LÜTFÜ BAYDAR’DIR

Yaşanan olayların CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfü Baydar’ın yanlış tutumundan kaynaklandığını ileri süren CHP Nazilli İlçe Başkanı Ali Çankır, “Biz milletvekilimiz Metin Lütfi Baydar’ın da bu konuda yanlış içinde olduğunu gördük ve üzüldük. CHP halkın partisidir. Partililer kaç gündür Deniz Baykal Nazilli’ye gelecek mi sorusunu sorarken, örgütümüz O’nu beklerken ne yazık ki partimize değil, yemek salonlarında yemek yeme arzusu içindeymiş. Örgütümüz de, biz de yapılanı doğru bulmuyoruz ve bize göre de etik değildir” ifadelerini kullandı.

• YENİPAZARLI: DENİZ BAYKAL İLE İYİ DOSTUZ

Öte yandan CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal’ı Nazilli’ye davet eden Cavit Yenipazarlı ise suskunluğunu AYNA Gazetesi’nden Ali Soydemir’e bozdu. Soydemir’in sorularını yanıtlayan Yenipazarlı, 45 yılı aşkın süredir partisi CHP’nin çeşitli kesimlerinde görev yaptığını, partisini çok sevdiğini ve Nazilli başta olmak üzere ülke genelinde yaşananlara çok üzüldüğünü ifade etti. Geçtiğimiz hafta Pazar günü daveti üzerine Nazilli’ye gelen CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal ile iyi dost olduklarını hatırlatan Cavit Yenipazarlı, “Kendisi ile uzun süre dertleşme imkanı bulduk” dedi.

• ‘PARTİME ASLA İHANET ETMEM’

Milletvekili seçimlerinde Aydın’da mutlaka ön seçim yapılması gerektiğini ifade eden Yenipazarlı, CHP’ye, örgüte emek verenlerin ön plana çıkması gerektiğini savundu. ‘Partisine ihanet etti’ şeklinde yapılan eleştirilere de cevap veren Cavit Yenipazarlı, “Kimse Cavit Yenipazarlı’ya ihanet etti diyemez. Ayıptır. Bunların dedikodusunu yapacaklarına yüreği olanlar benim yüzüme karşı söylesinler bunları!” şeklinde konuştu.

KÖŞE YAZARIMIZ ADNAN BİLEK 'KRİZİ' YORUMLADI

20211.jpg

cavit-yenipazarli-(1)-001.jpg

cavit-yenipazarli-(2)-001.jpg

cavit-yenipazarli-(3)-001.jpg

cavit-yenipazarli-(4)-001.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.