Nazilli Devlet Hastanesi tahliye edildi

Nazilli Devlet Hastanesi tahliye edildi

Nazilli Devlet Hastanesi, Gökova körfezinde meydana gelen 6,5 şiddetindeki depremin yaşandığı gün tatbikat yapmayı beklerken, tatbikata saatler kala deprem gerçeğiyle karşı karşıya kaldı.

Depremin ardından gerçekleştirilen tatbikat, gerçeğini aratmadı. Endişe içinde hastanede ne olup bittiğini anlamaya çalışan hasta ve hasta yakınları da yaşananların tatbikat olduğunu öğrenince derin bir nefes aldı.
Nazilli Devlet Hastanesi yönetimi, günler öncesinden 21 Temmuz Cuma günü için yangın tatbikatı planladı. Tatbikat yapmayı beklerken aynı gün sabaha karşı meydana gelen deprem hastanede korku dolu anlar yaşattı. Tatbikattan önce deprem felaketini birebir yaşayan personel ardından tatbikat yaptı.
 
HEYECAN YARATTI


Geçen yıl aynı tarihlerde yaklaşık bin 500 izleyicinin katıldığı geniş kapsamlı bir deprem sonrası çıkan yangının söndürülmesi, enkaz altında mahsur kalan hasta ve personelin kurtarılmasının uygulandığı tatbikatı gerçekleştiren Nazilli Devlet Hastanesi bu yıl tatbikatı yangınla sınırlı tuttu. Ancak sabaha karşı meydana gelen 6.5 deprem şokunun yaşanmasının ardından senaryo gereği depremin ardından çıkan yangına, hastane idaresi tarafından ilk müdahale yapıldı. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi(UMKE), Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, 112 Komuta Kontrol Merkezi, İl Sağlık Müdürlüğü, Genel Sekreterliğin gözetiminde, Başhekim Şafak Çalışkan ve 87 hastane personelinin katıldığı tatbikat gerçeğini aratmadı. Senaryoyu uygulayanlar da izleyenler de heyecan dolu anlar yaşadı.
 
"OLAĞANÜSTÜ DURUMLARA HAZIRLIKLI OLMALIYIZ"

Senaryo gereği, yoğun bakımda elektrik kontağından çıkan ve kısa zamanda büyüyen yangın alarmı üzerine ilk müdahaleyi hastane ekipleri yaptı. Yapılan ihbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale ederken, 112 Acil Servis ekipleri de dumana maruz kalıp boğulma tehlikesi geçiren veya yaralanan hastalara sedye ile ambulanslara taşıyarak ilk müdahalesi yapıldıktan sonra en yakın sağlık kuruluşuna nakletti. Bir taraftan da zemin katta bulunan birinci basamak yoğun bakım hastaları, yangın çıkışlarından tahliye edilerek, daha önce belirlenen güvenli bir alana taşınması sağlandı.

Başhekim Şafak Çalışkan, “Tatbikat yapmayı beklerken deprem gerçeğiyle karşılaştık. Depreme anında ve sonrasında en ufak bir olumsuzluk yaşanmadı. Bu gibi olağanüstü durumlara hazırlıklı olmak için bu tatbikatları her yıl yapıyoruz. Çok başarılı bir tatbikat oldu. Allah bir daha gerçeğini yaşatmasın” dedi.

KAYNAK: DENGE

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.