Nazilli Eski İlçe Emniyet Müdürü savunma yaptı

Nazilli Eski İlçe Emniyet Müdürü savunma yaptı

Aydın''da FETÖ/PDY'nin polis yapılanması ikinci kez hakim karşısına çıktı. Duruşmada savunması alınan Eski Nazilli İlçe Emniyet Müdürü İlyas Karpınar, hakkında yöneltilen iddiaları kabul etmedi.

Aydın'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün polis yapılanmasına yönelik dava devam ediyor. 11'i tutuklu 44 sanığın yargılandığı davanın 2.duruşması 3.Ağır Ceza Mahkemesi'nce Fethi Sekin Duruşma Salonu'nda yapıldı. Tanıkların düzenlenmesiyle başlayan duruşmada daha önce savunması alınamayan Nazilli Eski Emniyet Müdürü İlyas Karpınar'ın savunması alındı. 

Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBIS) ile savunması dinlenen Karapınar, FETÖ ile hiç bir bağının olmadığını, örgüt yapılanması hakkında bilgisi olmadığını söyledi. 

Darbe girişimini lanetleyerek savunmasına başlayan Karpınar, "15 Temmuz darbe girişimini yapanları, buna alet olanları lanetliyorum. 22 yıllık meslek hayatımda ailemin yüzünü yere dedirtecek bir şey yapmadım." dedi.

Örgütün şifreli haberleşme ağı ByLock'u indirmediğini kaydeden Karpınar, " İki hattımda ve ADSL hattımda ByLock çıktığı yönündeki iddiaları da kesinlikle kabul etmiyorum. Ben ByLock indirmedim ya da kurmadım. Bunun teknik bir hata olabileceğini ya da başkaları tarafından kasıtlı yapılmış olabileceğini düşünüyorum. Bank Asya hesabını ise 2010 yılında 'Dıt' kart almak için açtırdım. Benim bu örgütle hiçbir ilişkim yok " ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.