Nazilli FETÖ davasında Nuri Arslan savunma yaptı

Nazilli FETÖ davasında Nuri Arslan savunma yaptı

Nazilli'de FETÖ/PDY’nin iş adamı örgütlenmesine ilişkin davada savunma yapan Nazilli Ticaret Odası (NTO) Başkanı Nuri Arslan,    terör örgütü üyesi olmak suçlamasının kendisini rencide ettiğini söyledi.

Hakkındaki suçlamaları reddeden Arslan, davadan beraatini istedi.

(FETÖ/PDY)'nin Nazilli’deki iş adamları örgütlenmesine yönelik davanın 4. gündeki duruşması  Aydın Gençlik Merkezi Fethi Sekin Duruşma Salonu'nda devam etti. Aydın 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya, tutuksuz sanıkların savunmalarıyla devam edildi. Davada savunma yapan Nazilli Ticaret Odası (NTO) Başkanı Nuri Arslan, hakkındaki iddiaları reddetti.

 Mahkeme'de konuşan Arslan, " 30 Seneden beri Nazilli’de ticaret ile uğraşmaktayım. Aynı zamanda 3500 üyesi olan Nazilli Ticaret Odası ve 1700 üyesi olan Nazilli Sanayi kooperatifi başkanıyım. Hakkımda insafsızca yapılan hain terör örgütü üyesi olmak suçlaması beni rencide etmiştir. Bırakın terör örgütü üyeliğini, terör örgütü ile yakınlığı olduğu bilinen herhangi bir dernek, vakıf ya da oluşuma üyeliğim dahi bulunmamaktadır. Benim bu ve benzeri oluşumlarla herhangi bir organizasyona, eğitim ya da gezilere katılmışlığım yoktur. 7 senedir Nazilli ve çevresinde parmakla gösterilen çok büyük yatırımları temsil ettiğim kurumlar vesilesi ile hayata geçirmiş bulunmaktayım. Bu uzun süreçte hakkımda hiçbir şaibe ya da şikâyet bulunmamaktadır." dedi.


Nazilli Sulh Ceza Hakimliği'ne sunduğu belgelerin dikkate alınmadığını kaydeden Nuri Arslan, " 155 ihbar hattına yapılan isimsiz ve nereden olduğu belli olmayan iki telefon ihbarı ve Mehmet Ali Şahin isimli şahsın ifadesinde ismimin geçmesinden dolayı bugün mahkemenizde ifade vermekteyim. 

Yurt dışına yapmış olduğum geziler, başkanlığını yaptığım Ticaret Odasını temsilen ve yine yönetim kurulu başkanı olduğum Cihan Hafriyatın yetkili bayisi olduğu Denizli Çimento tarafından organize edilen gezilerdir. Avukatım aracılığı ile sunulan dilekçe ekinde bu duruma ilişkin belgeler tek tek sunulmuştur. Bu gezilerin hepsinde kimlerle hangi tarihlerde gittiğim, hangi geziler olduğunu da delilleri ile birlikte tek tek beyan ettim. Bu husus tarafımdan kolluk aşamasında belirtilmesine ve bu konuda Nazilli Sulh Ceza hâkimliğine belgeler sunulmasına rağmen dikkate alınmamıştır. "

"TİCARET ODASI ÜYELERİNİ TEKER TEKER DOLAŞTIM"

NTO seçimlerinde örgütün kuruluşu NASİAD'ın kendilerini desteklediği iddiasına da açıklık getiren Arslan, şu ifadeleri kullandı; " Dosyada sunduğum üzere Nazilli Ticaret Odası seçimlerine siyasetin ve hiçbir oluşumun sirayet etmediği defalarca yazılmıştır. Seçimlerde üyelerin %70’inden fazlası oy kullanarak çok yüksek bir katılım ile seçim gerçekleşmiştir. 

Ben seçimlerde tüm ticaret odası üyelerini teker teker dolaştım. Neredeyse tamamına ilişkin resimler elimde mevcut. En uzaktaki üyelerimizin bile gelip oy kullanması için araçlar tahsis ettik. Unutulmamalıdır ki seçimler Mayıs 2013 tarihinde yapılmıştır. Hain darbe girişimini yapan terör örgütü dişini ilk kez 17-25 Aralık 2013 tarihinde gerçek yüzünü ise 15 Temmuz 2016 tarihinde göstermiştir. 

"BERAATIMI TALEP EDİYORUM"

Darbe girişiminin  ilk saatlerinden itibaren sokaklara çıktığını ifade eden Nuri Arslan, mahkemeden beraatını istedi. Arslan konuşmasını şöyle sürdürdü; "Nazilli Ticaret Odası yönetim kurulu başkanı olarak daha darbe girişiminin ilk saatlerinde kardeşim, oğlum ve yeğenimle birlikte meydanlardaydım. Gece saat 00:30 sıralarında Nazilli Ticaret Odası facebook sayfasından darbeyi kınayan, hükümetimize ve devletimize destek veren açıklamalar yaparak darbeye karşı olduğumuzu ilan eden Türkiye genelindeki ilk sivil toplum kuruluşlarının arasındayız. Konuyla ilgili olay Turkuaz gazetesinin 17 Temmuz tarihli gazetesinde de haber olmuştur. Hakkımdaki isnatlar dayanaktan yoksundur. 

Yıllardır sergilediğim yaşam tarzım, ticari hayattaki istikrarım hain yaftasını ve terör örgütü üyeliği suçlamasını hak etmediğime delildir. Bana bu iftirayı atan vicdansızları Allah’a havale ediyor, Yüce mahkemenizden beraatımı talep ediyor kısıtlanan hak ve özgürlüklerime bir an önce kavuşmak istiyorum."


HABER: MEHMET ALİ CİNTOSUN

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.