Nazilli FETÖ'den tahliye yok!

Nazilli FETÖ'den tahliye yok!

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) Aydın'ın Nazilli ilçesindeki öğretmen yapılanmasına yönelik 18'i tutuklu 87 sanığın yargılandığı davaya devam edildi.

Aydın 2. Ağır Ceza Mahkemesince  Aydın Gençlik Merkezi Fethi Sekin Duruşma Salonu'nda görülen duruşmaya bazı tutuklu ve tutuksuz sanıklar, taraf avukatları ve sanıkların yakınları katıldı.

Mahkeme Başkanı  Erhan Yıldırım tarafından örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullanan sanıkların mesaj içerikleri okundu.

ByLock kullandığını kabul eden ve etkin pişmanlıktan yararlandığı için tutuksuz yargılanan sanık Coşkun Binektaşı, savunmasında "Bütün ByLock içeriklerini okudum. Bütün yazışmalar bana ait. Benim ByLock'ta yazıştığım kişilerin çoğu  Nazilli'de öğretmenlik yapıyordu" ifadesine yer verdi.

Yıldırım'ın "Senin ByLock içeriklerinde darbeden 4 ay önce 'ABD,  Rusya ve iç dinamikler anlaştı. Şüpheniz olmasın gidecekler' şeklinde bir mesaj var. Bu mesaj nedir?" sorusu üzerine Binektaşı, "İçeriklerdeki her mesaj benim gönderdiğim mesaj değil. Bunlar toplu şekilde gönderilen mesajlar." yanıtını verdi. Bunun üzerine Yıldırım, "Bu program üzerinden 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili konuşma yapıldı mı? Sizin bu darbeden bilginiz var mıydı?" sorusunu yöneltti. Tutuksuz sanık Binektaşı, "Tanıdığım hiç kimsenin bu darbeye destek verdiğini ya da önceden haberi olduğunu düşünmüyorum. Biz tamamen iyi niyetli olarak bu cemaatin içindeydik. Hiç kimse böyle bir şey olacağını tahmin edemezdi." dedi.

"Eşinin suçunu mu kabulleniyorsun?"

Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile savunma yapan tutuklu sanık  FatihÖzarslan da hakkındaki suçlamaları reddetti.

ByLock içeriklerini okuyan Yıldırım, "İçeriklerde senin hattın üzerinden Elif diye birinin yazışma yaptığı gözüküyor. Bu hattı sen mi yoksa eşin Elif mi kullandı? Sen eşinin suçunu mu üstleniyorsun?" sorusuna karşılık Özarslan, "Eşim ev hanımı. ByLock kullanması mümkün değil. Ben de kullanmadım. İçerikleri de kabul etmiyorum" yanıtını verdi.

Tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile avukatların savunmalarını tamamlamasının ardından mahkeme heyeti duruşmayı 7 Mart 2018'e erteledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.