Nazilli Fikr-i Asım basınla buluştu

Nazilli Fikr-i Asım basınla buluştu

Fikr-i Asım Fikir ve Düşünce Derneği Nazilli Şubesi, ilçede görev yapan basın mensuplarıyla kahvaltı da bir araya geldi.

Nazilli’de 3 Nisan’da açılan fikir ve düşünce derneği Fikr-i Asım Derneği ulusal ve yerel basında görev yapan basın mensuplarıyla Hangar restoranda kahvaltıda buluştu. Yemeğe Fikr-i Asım Fikir ve Düşünce Derneği Nazilli Şube Başkanı Murat Altunkaya, yönetim kurulu üyeleri ve gazeteciler katıldı. Dernek üyeleri ve basın mensupları tanışma fırsatı bulduğu yemekte derneğin kuruluş amacı ve referandumda neden ‘Evet’ dedikleri konusunda Başkan Murat Altunkaya açıklamalarda bulundu. Altunkaya, 28 ülkede, 73 ilde ve 168 ilçede faaliyet gösteren bir dernek olduklarını ifade ederken, “Derneğimizin temel özelliği Fikir ve düşünce derneği olmasıdır. Daha önceki ismimiz Diriliş Başkanları’ydı. 3 aydır ismimiz. Cumhurbaşkanımız isteği üzerine ‘Diriliş Başkanları’ olan ismimizi Fikri Asım’la değiştirdik. Fikir ve düşünce derneğiyiz. Asımın Nesli kavramı ile ilgili geçmişimizi, özümüze dönme amaçlı bir dernek. Yeni nesillere yeni gençlere bunu izah etmek istiyoruz. Osmanlı padişahları da bizim liderlerimiz. Atatürk’e kadar gelmiş, Atatürk’te dahil olmak üzere Malazgirt’ten başlayarak.”

FİKR-İ ASIM DERNEĞİ'NİN MİSYONU?

Asırlar boyunca dünyanın değişik bölgelerine ve coğrafyalarına adalet, refah ve huzur ile hükmeden, bir ecdadın torunu olmak ve onların yaptıkları ile övünmek, bizler için yeterince büyük bir onur kaynağıdır. Bizler atalarının bıraktığı sancağı devralarak, misyonumuzu zaten belirlemiş bulunmaktayız. Yeniden diriliş ruhuyla uyuyan bir Milleti uyandırmayı, unutulan örf ve törelerimizi anımsatmayı kendimize misyon edinmiş bir sivil toplum kuruluşudur. Diriliş başkanları, Devletçi kimliğiyle, Vatanın ve Ümmetin dertleriyle dertlenen, Ülkesi ve milleti için fayda sağlayacak projeler üreten ve hayata geçiren, Yetişebildiği tüm mazlum coğrafyalara yardım elini uzatan yaraları sarmaya çalışan, ümmet kardeşliği savunan zerre misali menfaat gözetmeyen ülke menfaatlerini kendi menfaatlerine tercih eden bir gönüllü insan topluluğudur.

'NEDEN EVET?'

Ayrıca Fikri Asım olarak referandumda neden ‘Evet’ dediklerini de açıklayan Başkan Murat Altunkaya, “Bununla alakalı derneğimiz referandumda “Evet” kararı aldı. Genel  bir karar. Bununla alakalı niye Evet diye sorarsanız; Evet’ten sonra Türkiye’in daha istikrarlı olacağını, daha çok büyüyeceğini, kararların daha çabuk alınacağını, artık koalisyon dönemlerinin biteceğini inandığımız için Evet diyoruz. Bu referandum Cumhurbaşkanımızın geleceği için değil, ülkemizin geleceği için" dedi.

HABER: ENGİN KOCAMAN

17918899_1921774451388118_927158203_n.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.