Nazilli Gazeteciler Cemiyeti’nden algı tepkisi!

Nazilli Gazeteciler Cemiyeti’nden algı tepkisi!

Nazilli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ümit Özmen, Nazilli Belediyesi’nin önceki gün servis ettiği basın bülteninde gazetecileri itham altında bırakan ifadelerin düzeltilmesini talep etti.

Nazilli Belediyesi tarafından gazeteci Veysel Karahan hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulacağının açıklandığı basın bülteninde yer alan ifadelerde Nazilli Basınının zan altına aldığını vurgulayan NGC Başkanı Ümit Özmen, düzeltme beklediklerini söyledi. Ümit Özmen; “31 Mart yerel seçimlerinin ardından Nazilli’de, Nazilli Belediyesi ile bazı gazetecilerin eleştirisel ve muhalif yazıları nedeniyle, sosyal medyada bazı partililer ve trol hesaplar tarafından gündeme getirilen ‘muslukları kesildi’ söylemlerinin 22 Ağustos 2018 günü Nazilli Belediyesi’nden yapılan bir açıklama ile aynı düşüncede dile getirilmesi bizleri maalesef çok üzmüştür. Sosyal medyada sahte hesaplar ve bazı partililer tarafından basın mensuplarına karşı yürütülen algı operasyonu, dün yapılan talihsiz açıklama ile son haddine ulaşmıştır.”

“GAZETECİLERİ DERİNDEN ÜZDÜ”


Nazilli’de görev yapan basın mensuplarının tamamının sanki hayali faturalar keserek haksız kazanç elde ettiği imasının yanlış bir algı yönetimi olduğunu ifade eden Özmen; “Nazilli’de gazetecilik mesleğini icra eden bir meslektaşımızın sosyal medya hesabından dile getirdiği 4 soru ve 1 ithamı nedeniyle Nazilli Belediye Başkanı imzası ile yapılan açıklama ilçede mesleğini onur ve şerefi ile yapan tüm basın mensuplarını derinden üzmüştür. Nazilli Belediyesi tarafından yapılan açıklamada ‘eski belediye başkanının görevde olduğu 2018 yılı içerisinde basın yayın organlarının Nazilli Belediyesi’ne kestiği toplam faturanın 1.758.157 lira, yine eski belediye başkanının görevde olduğu 2019 yılının ilk 3 ayında (Ocak-Şubat-Mart) aynı kuruluşların kestiği fatura toplamının 732.934 lira’ olduğu vurgulanmıştır. Bu açıklama sonucu Nazilli kamuoyunda gazetecilerin sanki haksız bir kazanç elde ettikleri algısı hakim olmuştur. Nazilli Belediyesi Basın-Yayın Biriminin yukarıda harcadığı açıklanan gider kalemlerinin içerisinde Nazilli’de yayın hayatını sürdüren basılı ve internet medyasının yanı sıra Aydın basını başta olmak üzere ulusal basın, radyo ve televizyonlar ile afiş, branda ve baskı giderlerinin de dahil olduğunun belirtilmesini beklerdik.”

“HAKSIZ KAZANÇ VARSA SAVCILIĞA ŞİKAYET EDİN”


Haksız para verildiği algısının yanlış ve mesnetsiz olduğunu dile getiren Ümit Özmen; “Basın-yayın kuruluşlarının verdiği hizmet karşılığı aldığına inandığımız ve olması gerektiğini düşündüğümüz bu işlemin yasalar çerçevesinde olmayan faturaların kesildiğine inanılıyorsa da Cumhuriyet Savcılığı’na bu konuyla ilgili de suç duyurusunda bulunulmasını Nazilli’nin bir vatandaşı olarak talep ediyoruz. Nazilli Basını’nın 31 Mart seçimleri öncesindeki son 15 aylık süreçte 2,5 milyon gibi bir haksız para verildiği algısının yanlış olduğunu beyan ediyoruz. Demokrasinin devamlılığı için, halkın haber alma ve bilgilendirilmesinin kutsallığını da göz önüne alarak Nazilli Belediyesi yönetiminin bu genelleyici ve ithamkar tavrından vazgeçmesini, kalemini silah gibi kullanarak tehdit, şantaj ve kalemşörlük diye tabir ettiğimiz sözde gazetecilerden uzak durmasını ve töhmet altında bıraktığı onuru ve şerefini satmayan gazetecilerin hakkını yememesi için düzeltme yapmasını talep ediyoruz. Öte yandan Nazillili siyasilerin, kurum ve kuruluşların, sivil toplum örgütü temsilcilerinin; mesleki kurallara uymayan ve etik kuralları çiğneyen, tehdit ve şantaj ile tetikçilik yaptığına inandıkları ya da ispatladıkları gazeteciler varsa, Cumhuriyet Savcılıklarına şikayette bulunulmasını da rica ediyoruz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.