Nazilli Harabelerinde Neler Oluyor ?

Nazilli Harabelerinde Neler Oluyor ?

Gözlerimiz kapalı, bir şehir hayal edin. Ovalarından bal, dağlarından yağ akan. Bir şehir hayal edin, refah düzeyi artmış, her sene göç alan. Bir şehir hayal edin yüz binlerce kişiye ev sahipliği yapan.

 

 

 

Bir şehir hayal edin, pamuğuyla Yunanı kıskandıran, basmasıyla dünyayı sallayan. Gözlerinizi açın sevgili dostlar, geldik o şehre, hayallerin hayalete dönüştüğü bir şehir burası; NAZİLLİ…

Geçmişi hayal olarak lanse ettim yazımın başında, çünkü hayalde kaldı. Geçmişimizi günden güne yok sayan, tarihimizi çiğneyen, fabrikalarımızı kapatan, yatırımları engelleyen bir ANKARA var karşımızda. En çokta şu zoruma gidiyor. Bu memleketin evlatları ANKARA’da bizi temsil etmek için gidiyor gitmesine de onlarda ANKARA’nın havasını çekiyor içine ve NAZİLLİ’yi unutuyor.

Artık sorgulama vaktine geldik. Seçilmişler, seçenlerin önüne geçmemeli, onların yaşam alanlarını engellememeli. Sayın dostlar, bu yazımda hemen hemen her fırsatta sıkıntısını dile getirdiğim, Sigorta Hastanesi, Eski Devlet Hastanesi ve Polis Okulu arazisinden bahsedeceğim. Bu memlekette Devlet yok mu ?acaba diye her defasında kendimi sorguluyorum. ……………………………………………………………………………………………….

Yıllarca kahraman Türk Polis Teşkilatına şerefli vatan evlatları yetiştiren Polis Okulumuz, depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılmış, “EN KISA SÜREDE YAPACAĞIZ” sözüyle de Nazilli halkı kandırılmıştı. Yıllar geçti, vaatler unutuldu, hükümetler değişti, yeni vekiller seçildi. AMA bu memleket Polis Okulunu unutmadı. Şimdi, o arazinin halini merak eden okuyucularım, kapayın gözlerinizi; Uyuşturucu tuzağına düşen onlarca gence yuva oldu orası. Torbacıların, torba tuttuğu, gençlerimizin zehirlendiği bir mekan oldu orası. Yaz aylarında hayvanların otlağı, kış aylarında kimsesizlerin üstü açık evi oldu orası. Açın gözlerinizi ve haykırın YAZIKTIR, GÜNAHTIR, AYIPTIR… ………………………………………………………………………………………………….

Hastalara deva olan iki eski kurumdan bahsedeceğim şimdide Eski Devlet ve Sigorta Hastaneleri… Yeni hastanenin yapılmasıyla boşaltıldı oralar. Toplam 450 yatak kapasiteli hastaneler kapatıldı ve yerine 400 yataklı Dev Bölge Hastanesi yapıldı. 50 yatak eksikte olsa Devlet Nazilli’de iş yaptı… Hastanelerin halini merak ediyorsunuz elbet; Kapatın gözlerinizi, O devasa eski Devlet Hastanesi, uyuşturucu bağımlılarının mekanı, hırsızların evi olmuş durumda. Yerlere atılan bali poşetleri, şarap şişeleri de bunun cabası. Ee gelelim bombaya bir oda hazırlamışlar, yatak döşek her şey hazır… Yerlerde prezervatifler… Anladınız siz anlatmak istediğimi… Açın gözlerinizi ve haykırın YAZIKTIR, GÜNAHTIR, AYIPTIR…

 ………………………………………………………………………………………………….

Soruyorum seçilmiş 7 milletvekiline;

Sayın vekiller, bu memlekete ne zaman sahip çıkacaksınız?

Şu Nazilli Harabelerini ne zaman inceleyeceksiniz?

Bu yapıların durumu ne olacak?

Unutmayın siz sustukça, Nazilli kirlenecek, siz sustukça gençler zehirlenecek…

MEHMET ALİ CİNTOSUN

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum