NAZİLLİ İÇİN NE YAPTIN?

NAZİLLİ İÇİN NE YAPTIN?

Nazilli’de doğdun, Nazilli’de doydun, Nazilli’de büyüdün, Nazilli Lisesi’nde okudun şimdi soruyoruz sana Sayın Çerçioğlu …

NAZİLLİ İÇİN NE YAPTIN?
Büyükşehir Yasası’nın yürürlüğe girmesinden bu yana Nazilli Belediyesi’nden kesilen 104 milyon lira Büyükşehir Belediyesi’ne aktarıldı. Geçen 2 buçuk yıllık zaman diliminde gözle görülen hiçbir yatırımı hayata geçiremeyen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, ilçenin hakkı olan 110 milyon lirayı ne yaptı?
2014 seçimlerinin ardından tam 2.5 yıl geçti.  Büyükşehir Yasası’yla çöküntüye geçen ilçe belediyelerinin elleri kolları bağlandı. Yasayla birlikte yükselen Aydın Büyükşehir Belediyesi ise para içinde yüzüyor. 1 milyar lirayı aşan bütçesinin yanı sıra ilçelerden aktarılan 700 milyon lirayı kasasına aktaran Büyükşehir Belediyesi, hizmet üretme noktasında güçlük çekiyor. Aydın’ın en büyük ilçesi Nazilli ise Büyükşehir Belediyesi’nden hizmet görememekten şikayetçi. Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun doğup büyüdüğü ilçeye yatırım yapmaması ise halk tarafından öfkeyle karşılanıyor. 
VAATLERE NE OLDU?
2014 seçimlerinde ilçe halkına, “Nazilli’de Organize Sanayi Bölgesi’nin altyapısının tamamlayacağım, Nazilli Bölge Hali yapacağım, Bölge Mezbahası yapacağım, 3 alt geçit, kapalı otopark, İsabeyli’de 250 kişilik destekli yaşam evleri yapacağım” diyen Başkan Çerçioğlu, 2.5 yılda hiçbir yatırımı hayata geçiremedi.  Yasa gereği Nazilli Belediyesi’nden ilçenin hakkı olan 110 milyon lira, Büyükşehir Belediyesine aktarıldı. 150 bin nüfuslu Nazilli’ye bu paraların 10’da 1’ini yatırıma dönüştüremeyen Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, fide dağıtımı ve sosyal hizmetlerle vatandaşın gönlünü alıyor. 
“BİZ İŞİN ŞOVUNDA DEĞİLİZ”
Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, “Büyükşehir Yasası’ndan önce her şey çok güzeldi. Biz kendi kendimize yetiyorduk. Büyükşehir Belediye Başkanı, ilçeleri yok sayıyor. Biz yine bu zor zamanda her yere hizmet götürüyoruz. Biz güçlü bir belediyeyiz. Bizden kesilen paralarla Nazilli’ye hiçbir çivi çakılmadı. Biz işin şovunda değiliz, bizim işimiz halka hizmet”
“YETERLİ BECERİYE SAHİP DEĞİL”
MHP Aydın Milletvekili Deniz Depboylu, “Siyasi çekişmelerden kaynaklanan bir sorun değil bu, Büyükşehir kendi partisinden olan ilçe belediyelerle de iyi değil. Yatırım konusunda doğru paylaşım yapılmıyor. Belediye Başkanı yeterli beceriye sahip değil. Nazilli’ye baktığımızda ucuz et ve ekmek dışında hiçbir yatırımı yok. Astim Kavşağı’na aktarılan paralarla, Büyükşehir’in yeterli becerisi olmadığını gördük.”
“SÖZLER VAR AMA İCRAAT YOK”
MHP Nazilli İlçe Başkanı Avukat Kürşat Engin Özcan, “Bu yasasın tehlikeli olduğunu söyleyen ilk parti Milliyetçi Hareket Partisiydi. Sayın Genel Başkanımız bunu her platformda dile getirmişti. Şimdi Büyükşehir Belediyesine aktarılan paralara bakıyoruz, birde yaptığı yatırımlara bakıyoruz. Büyük orantısızlık var. Nazilli’ye yatırım yapılmamış, verilen sözler var ama icraat yok.” 
“GÖSTERİŞ YAPIYORLAR BUNLAR”
İsabeyli Mahalle Muhtarı Birkan Çelik, “Büyükşehir Belediyesi’nin Nazilli’de diktiği, inşa ettiği bir yatırımını göstersinler. Gösteriş yapıyorlar bunlar. Tahsilat yapmaktan hizmet üretmiyorlar. Biz vatandaş tarafından seçilen muhtarlarız. Halk bizden hizmet istiyor. Ama büyükşehirden hiçbir hizmet göremiyoruz.”
“BİZ NEREDE YAŞIYORUZ”
Nazillili vatandaş Bayram Bilmez, “Aylardır mahallemizde su sıkıntısı yaşanıyor. Evde hanım çamaşır makinesini zor çalıştırıyor. Yıl 2016 biz nerede yaşıyoruz. ASKİ’nin iş bilmezliğinden artık sıkıldık. Büyükşehir bu soruna bir an önce el atsın. Yatırımlara gelince ise Nazilli’de görünen köy kılavuz istemez. Hiç bir şey yapılmadı."

HABER: MEHMET ALİ CİNTOSUN

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum