Nazilli ‘İL’ müjdesi bekliyor!

Nazilli ‘İL’ müjdesi bekliyor!

Şırnak’ın Cizre, Hakkari’nin Yüksekova ve Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçelerinin ‘il’ olacağı yönündeki haberler, yıllardır ‘il’ olmayı bekleyen Nazilli’nin umudunu bir kez daha yeşertti.

SİTE Editörümüz M.Şevket Altınayar, AK Parti Hükümeti’nin ‘Çözüm Süreci’ çalışmaları kapsamında önümüzdeki yıl yapılacak olan Genel Seçimler öncesinde aralarında Nazilli’nin de bulunduğu Cizre (Şırnak), Yüksekova (Hakkari) ve Viranşehir (Şanlıurfa) ilçe halkına ‘il’ müjdesi vereceği bilgisine ulaştı. Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Salih Özdemir’in geçtiğimiz günlerde düzenlediği basın toplantısında Yüksekova’nın il olması için çalışmalara başlandığını kamuoyuna duyurması bu iddiaları kuvvetlendirirken, ‘il’ çalışmalarının 2015 Ocak ayı içerisinde netleşmesi bekleniyor.

• SAĞLAM KAYNAKLARDAN BİLGİ ALINDI

Salih Özdemir gazetecilere yaptığı açıklamada, Ankara’da bir takım görüşmeler yaptıklarını ve görüşmelerde Yüksekova’nın ‘il’ olması için çalışma başlatıldığını aktarmıştı. Yüksekova’nın ‘il’ olması için devletin üst düzey kademelerinde görev yapan sağlam kaynaklardan bilgi aldığını belirten Özdemir, haziran ayında yapılması planlanan Genel Seçimler öncesi ilçe halkına ‘il’ müjdesi vereceklerini belirtmişti.

• BAŞKAN ALICIK’A ‘HAYIRLI OLSUN’ TELEFONU GELMİŞ!

Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Özdemir’in açıklamalarına benzer olaylar Nazilli’de de yaşanmaya başlandı. İçişleri Bakanlığı’nda görevli üst düzey bir görevlinin Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık’ı aradığı ve ‘hayırlı olsun’ temennisinde bulunduğu bilgisine ulaşıldı.

• BAŞKAN ALICIK NELER SÖYLEMİŞTİ?

Belediye Başkanı Haluk Alıcık geçtiğimiz ay yaptığı basın toplantısında gazetecilerin bu konudaki sorularını cevaplayarak, “Üzerimize düşen her türlü fedakarlığa hazırız” ifadelerini kullanmıştı. Yaklaşık 1,5 yıldan bu yana AK Parti’ye transfer olacağı dilden dile dolanan Alıcık aynı toplantıda, “Milletvekili adaylığını şu anda düşünmüyorum. 2019’a kadar Belediye Başkanı olarak kalacağım. Ben MHP’li belediye başkanıyım. Nazilli’nin ‘il’ olmasını ben de isterim. Eğer benim belediye başkanlığım Nazilli’nin ‘il’ olmasının önünde engelse, istifa etmeye hazırım” şeklinde konuşmuştu.

• 2010 YILINDA DA GÜNDEME GELMİŞTİ

81 yıldan bu yana il olma hayaliyle yaşayan Nazilli, 2010 yılında da ‘il’ yapılacak ilçeler arasında yerini almıştı. Dönemin milletvekili ve bürokratları Nazilli’nin ‘il’ yapılması gerektiğinde fikir birliğin varmışlardı. • HABER: M.Şevket ALTINAYAR

1012erdogan.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.