Nazilli İncirine FETÖ Darbesi! Zarar 50 Milyon Lira...

Nazilli İncirine FETÖ Darbesi! Zarar 50 Milyon Lira...

Türkiye Cumhuriyetine üniformalı hainleriyle darbe kalkışması yapan ABD'nin maskotu FETÖ, ülkenin en büyük incir üreticisi olan Nazilli'ye 50 milyonluk darbe vurdu.

15 Temmuz operasyonlarında, Fethullahçı Terör Örgütü'ne finansman sağlayan incircilerin gözaltına alınmasıyla başlayan süreçte 180'e yaķın firma, bankalar ve yüzlerce üretici FETÖ mağduru oldu.

Türk tarihinin en büyük ihanet çetesi FETÖ, Nazilli’de incir ekonomisini dibe batırdı.15 Temmuz darbe kalkışmasının ardından başlatılan FETÖ/PDY operasyonlarında örgüte maddi destek sağladıkları iddiasıyla gözaltına alınan Aydın ve Nazillili incir tüccarları piyasasını allak bullak etti. Gözaltına alındıktan sonra iflas bayrağını çeken incirciler, bölgeye 50 milyon liralık zarara uğrattı. FETÖ’cü yaftası yiyen tüccarların kestiği hatır çeklerini de kabul etmeyen bankalar, kredilerini incircilere kapattı.

BANKALARA 30 MİLYON BORÇ VAR

 İşletmelere dönemlik kredi veren bankaların, batan iş adamlarından toplamda 30 milyon lira alacağı ortaya çıktı. OHAL döneminde krize giren incir işletmeleri kapılarına kilit vurdu. Kimisi de isim değiştirerek bankalara olan borçlarını boşa çıkardı. Ege Bölgesi’nde FETÖ’nün merkezi olarak anılan Nazilli’nin incirine adeta kara leke sürüldü. Devlet tarafından el konulan Bank Asya’nın bazı incir tüccarlarını FETÖ’nün de desteğiyle beslediği ve uygun faizli kredilerle dönemlik ödeme fırsatı sunduğu belirlendi.

 KÖYLÜLER DEVLETTEN YARDIM İSTİYOR

 Bölgede faaliyet kösteren büyük küçük 180’e yakın firma FETÖ’nün tüccarları tarafından 20 milyon liralık zarara uğratıldı. Kesilen çeklerin karşılıksız çıkmasının ardından köylü üreticide paralarını alamadı. FETÖ operasyonları gerekçesiyle, haklarını savunamadıklarını kaydeden köylüler, devlet yetkililerinden konuya el atmalarını istedi.

BANKALARI BİTİRME OPERASYONU

Haber çalışmamızda onlarca incirciyle görüşme yaptık fakat hiçbiri isimlerinin geçmesini istemedi. İsmini vermek istemeyen ünlü bir incir tüccarı şu sözleri sarf etti; “Şahsımca bu olaylar bankaları bitirmek için operasyondur. Bazı tüccarlar 15 Temmuz’u fırsatçılığa çevirdi. Sen kötü niyetli olursan senin işin kötüye gider. Hatır çeklerini ödememek için bu durumu lehlerine çevirmek istediler. Bazı firmalar rekoltesini 2 katına katladı. Kendi aralarında yaptıkları rekabet nedeniyle bunlar oldu. Köylü üreticilerimiz mağdur bırakıldı. 180’e yakın firma zarar gördü. Bu mağduriyetlerin giderilmesi lazım”

NAZİLLİ İNCİRİNİN İTİBARI ZEDELENDİ

Konuyla ilgili olarak gazetemize açıklamalarda bulunan Nazilli Ticaret Borsası Meclis Başkanı Nevzat İzgü, “Bazı firmalar 15 Temmuz’u bahane ediyorlar. Bazı şeylerin arkasına sığınıyorlar. Bende incir işi yapıyorum. Hiçbir şeyi bahane etmedim. Borçlarımı ödedim. Hepsi yalancı. Ticareti ahlakıyla yapmıyorlar. Bankalar beni etkilemedi ama bazı arkadaşlarım etkilendi. Nazilli incirinin itibarı zedelendi. İnşallah incir piyasası düzelir.” 

 

0a926aff-5702-40f2-9fee-a22fb5137131-002.jpg

HABER: MEHMET ALİ CİNTOSUN

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.