NAZİLLİ İNSANI DENEY TÜPÜ DEĞİLDİR DİYEN BAŞKAN ÖZCAN HAKLI ÇIKTI

NAZİLLİ İNSANI DENEY TÜPÜ DEĞİLDİR DİYEN BAŞKAN ÖZCAN HAKLI ÇIKTI

Aydın Valiliğince Acarlar Mahallesi’nde karantina kararı alınması Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’ın ilk olarak Perşembe Pazarı’nı kapatma ve sonraki 2 hafta ilçe dışından pazarcı esnafını ilçeye almama kararının doğruluğunu ortaya koydu.

GÜNAY PABUŞÇU-Aydın Valiliği, şimdiye kadar 5 pozitif koronavirüs vakasına rastlanan ve Aydın başta olmak üzere bölgenin tarım ambarı olan İncirliova’nın Acarlar Mahallesi’nde 22 evde karantina kararı aldı. Gecenin geç saatlerinde uygulanmaya başlayan karantina, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’ın aldığı, Perşembe Pazarı’nın kurulmaması ve kurulduğu zaman ilçe dışından esnaf almama kararlarının ne kadar yerinde olduğunu gözler önüne serdi.

Aydın’ın Nazilli ilçesinde 25 Mart’ta aldığı radikal kararla şehrin uzun yıllardır sürdürdüğü Perşembe pazarını kapatarak manavlar ve pazarcıların tepkisini çeken Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, halkın sağlığının her şeyden önemli olduğunu söylemişti. Nazilli Manavlar ve Pazarcılar Odası’nın girişimiyle 2 Nisan’da tekrar açılan semt pazarı için ilçe dışından pazarcı gelmemesi kararının alınmasında büyük rol oynayan Başkan Özcan, bizzat semt pazarlarını sabah saatlerinde kurulum sırasında denetleyerek ilçe dışından gelen pazarcılara sert uyarılarıyla dikkat çekmişti. 

“NAZİLLİ İNSANI DENEY TÜPÜ DEĞİLDİR” DEMİŞTİ
Özellikle ilçe dışından gelen İncirliova’ya bağlı Acarlar Mahallesi sakinleriyle sözlü tartışmaya da giren Özcan, Nazilli halkının deney insanı olmadığını vurgulamıştı. Özcan, pazarcı kadınlarla yaşadığı sözlü diyalogda; “Nazilli'nin insanı deney tüpü değildir. Kararımız Acarlar halkı için değil. İlçe dışından gelen pazarcı esnafımız içindir. Allah korusun bir kişi pazarda 30 kişiye bulaştırabilir. Bunu kimse bilemez. Size pazarda yer açacak mısınız diye sormuyorum. Açmayacaksınız diyorum. Net konuşuyorum. Nazilli halkı deney insanı değildir. Olası bir durumda bunun vebalini kim alabilir” ifadelerini kullanmıştı.

“DESTEK MESAJLARI YAĞDI”
Aydın Valiliğince Acarlar Mahallesi’nde alınan karantina kararı sonrası sosyal medyada Başkan Özcan’ın kararına destek mesajları yağdı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.