Nazilli Kaymakamı Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde

Nazilli Kaymakamı Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlediği Kaymakamlar Toplantısı'na, Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur'da katıldı.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, muhtarların ardından, Külliyede ilk kez kaymakamlarla buluşma toplantısı gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde kaymakamlarla buluşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı konuşmada, Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşabilmesi için idari reformlarını, zihniyet reformuyla desteklemesi gerektiğini vurgulayarak, “Vizyon sahibi, yetişmiş, kendini sürekli bilgiyle besleyen ve yenileyen, liderlik vasıflarına sahip idarecilerimizin sayısını ne kadar çoğaltırsak, hedeflerimize ulaşma şansımız da bir o kadar artar. Statükonun gardiyanlığını yapan bir bürokrasi ülkeye sadece patinaj yaptırır” dedi.

adfsdfs.jpg

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleşen Kaymakamlar Toplantısı’nda, Aydın'dan gelen Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur ,Didim Kaymakamı İskender Yönden ve Söke Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu'nun da aralarında bulunduğu farklı illerden gelen kaymakamlara seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 29 Ekim 2014 tarihinden itibaren Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin en üst temsil mekânı olarak kullanılan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin, aynı zamanda Türkiye'nin yeni yönetim anlayışının sembolü olduğunu ifade etti.

“KAMU GÖREVLİLERİ İÇİN MÜKAFAT, VATANDAŞLARIMIZIN ETTİĞİ HAYIR DUADIR’’

Cumhurbaşkanı’nın doğrudan halk tarafından seçildiği 10 Ağustos 2014 seçimlerinden sonra Türkiye'nin yeni bir döneme girdiğinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Cumhurbaşkanlığı makamı, bu Külliyenin devreye girmesiyle beraber, sadece protokol makamı olmaktan çıkmış, cumhurla başkanının, devletle milletin bütünleştiği bir yer haline gelmiştir. Bizim, belediye başkanlığımızdan başbakanlığımıza kadar yönetim sorumluluğu üstlendiğimiz her yerde el üstünde tuttuğumuz bir ilkemiz var” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin en üst temsil makamı olarak, kendisinin de titizlikle riayet ettiği bu ilkeye, yukarıdan aşağıya tüm kamu görevlilerinin de uymasını beklediklerini ifade etti.

“ARKANIZDA HOŞ BİR SEDA BIRAKIN”

Devlet sisteminde, kaymakamların ilçelerin, valilerin de illerin en üst kamu otoriteleri olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

“Vatandaşımız, devlet deyince ilçesinde kaymakamı, vilayetinde valiyi bilir, valiyi tanır; onları sorumlu görür. Sistemi çalıştıran insandır. Birikimli, çalışkan, azimli, dirayetli, idealist bir kaymakam, aynı yetki ve imkânlarla ilçesinin çehresini değiştirirken, aynı hassasiyetleri taşımayan bir başkası tam tersi sonuçlara yol açabilmektedir. Kamu görevlileri, yaptıkları işin karşılığında, elbette hayatlarını idame ettirmek, iaşelerini sağlamak için devletten belli bir maaş alırlar. Ama kamu görevlilerinin, özellikle de geniş bir sorumluluk alanına sahip kaymakamlarımız için asıl mükâfat, vatandaşlarımızın onların arkasından ettikleri hayır duadır.”

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.