Nazilli Kaymakamlığı eşek hediye etti

Nazilli Kaymakamlığı eşek hediye etti

Nazilli’de hasta eşeğine kötü muamele yapan yaşlı adama, kaymakamlık tarafından ceza kesildi. Eşeği barınağa götüren yetkililer, 73 yaşındaki yaşlı adamın geçimin sağlaması için yeni bir eşek hediye etti.

Nazilli’ye bağlı Kestel Mahallesi’nde yaşayan 73 yaşındaki İrfan Yolal’ın, geçimini sağladığı 14 yıllık eşeği bir süre önce hastalandı ve tedavi edilemez hale geldi. Mahallede yaşayan bir grup vatandaş, durumu Nazilli Kaymakamlığı’na bildirdi. Köye gelen yetkililer, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ile 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunun ilgili maddeleri gereğince yaşlı adama 155 lira para cezası keserek, eşeğine el koydu. Hasta eşek, ekipler tarafından hayvan barınağına götürüldü.

YENİ EŞEK ALINDI

Geçimi odunculukla sürdüren ve yaşlılık maaşı dışında bir geliri olmayan İrfan Yolal’a Nazilli Kaymakamlığı bir sürpriz yaptı. Yetkililer, Yolal’a yeni bir eşek satın aldı.  Alman cinsi eşek, yaşlı adama hediye edildi. 

ALLAH RAZI OLSUN DEVLETTEN

Yeni eşeğine kavuşmanın mutluluğunu yaşayan İrfan Yolal, “Yaşlılık maaşı alıyorum, gözlerim ağır görüyor, yemeğimle uğraşıyorum çok mecalim yok. 3 çocuğum vardı. Birisi vefat etti, diğerleri eşlerinin yanında, eşim yıllar önce öldü. Ara sırada eşeğimle odun satmaya gidiyordum. Eşeğim rahatsızlandı. Sivil gibi bir hastalık vardı bunda, 14-15 yıldır eşek benim yanımdaydı. Hastalığın çaresini bulamadım. En son şikayet ettiler, hastalığından dolayı eşeğimi götürdüler. Yeni bir eşek alıverdiler. Sağolsun, teşekkür ederim, Allah razı olsun devletten, teşekkür ederim kaymakam beyim.” dedi.

HEM CEZA,HEM HEDİYE

Konuyla ilgili Havadis Gazetesi’ne açıklama yapan Nazilli Kaymamı İbrahim Küçük,”Arkadaşlarımız böyle bir eşeğin varlığından haberdar etti. Eşek hasta, sahibi tarafından da kötü muameleye maruz kalıyor. Onu iyileştirmek için vatandaşın uğraştığını ama yöntem olarak, yöntemleri bilmediğini aynı zamanda eşeğin zor toparlanabileceğini söylediler. Bunun üzerine bizim arkadaşlara talimatımız; Hemen inceleyin dedim. Hayvana karşı yapılan, o kötü muameleden kurtulması hem de vatandaşında mağdur edilmemesi için gerekeni yapın dedik. Hayvan haklarına aykırı hareketinden dolayı cezai işlem de uyguladık. Ama aynı zamanda onu mağdur etmemek için de daha genç daha çok çalışabilen bir hayvan alınması talimatını verdim. Arkadaşlarımızda aldılar, gerekli yardımda bulunduk. Cezayı da tahsis edecek arkadaşlarımız” diye konuştu.

HABER:MEHMET ALİ CİNTOSUN

esek1.jpg

esek4.jpg

esek2.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.