Nazilli Kaymakamlığı'ndan yeni kimlik uyarısı

Nazilli Kaymakamlığı'ndan yeni kimlik uyarısı

Nazilli Kaymakamlığı tarafından yeni kimlik kartı başvurularına ilişkin bilgilendirici bir basın açıklaması yapıldı.

Yapılan açıklamada, “Vatandaşlarımızın elinde var olan nüfus cüzdanları, yeni kimlik kartları ile değiştirilinceye kadar geçerlidir” dendi.

Nazilli Kaymakamlığınca yapılan yazılı açıklamanın devamında, mevcut nüfus cüzdanlarının geçerliliği ve değiştirilmesine ilişkin herhangi bir süre sınırlaması bulunmadığının altı çizildi. Açıklamanın devamında, “Doğum, kayıp, mevcut kimlik kartının geçerlilik süresinin sona ermesi veya tahrifat sebebiyle kullanılamayacak durumda olması gibi, değiştirilmesi zorunlu haller nedeniyle yapılan kimlik başvurularında, bir biometrik fotoğraf, kişinin kimliğini ispata esas resimli bir kimlik belgesi ile birlikte şahsın bizzat müracaatı ile veri girişi yaparak “Geçici kimlik belgesi düzenlenmektedir. Sınavlara girecek öğrenciler başta olmak üzere, tüm vatandaşlarımız, gerek mevcut nüfus cüzdanlarıyla gerekse yeni belgelerini alıncaya kadar kendilerine verilen geçici kimlik belgeleriyle; sınava giriş, pasaport başvurusu gibi tüm resmi iş ve işlemlerini gerçekleştirebileceklerdir.    

MESAİ SAATLERİ UZADI

Bakanlıkça yoğunluk olmaması için mesai saatlerinin uzatıldığı bilgisi de verilen açıklamada, “Yeni kimlik başvurularının hızlı bir şekilde karşılanması amacıyla, ilçe nüfus müdürlüklerimizin mesai saatleri yeniden düzenlenmiş olup, yoğunluklar azalıncaya kadar mesai saatleri hafta içi saat 19.00’a kadar uzatılmış, başvuruların cumartesi ve pazar günleri de saat 09.00-17.00 saatleri arasında alınmaya devam edilmesi kararlaştırılmıştır” ifadeleri kullanıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.