Nazilli, Kentsel Dönüşümle Ev Sahibi Olacak

Nazilli Belediyesi 4'er katlı 2 bloktan oluşan ve her blokta 16'şar dairenin yer aldığı kentsel dönüşüm evlerinden 18 dairenin satışını yapacak.

Sosyal İstisnai Tesis olarak adlandırılan ve Aşağı Nazilli'nin kanayan bir yarası olarak nitelendirilen alanın, Nazilli’nin başka bir yerine taşınmasıyla gelişen süreçte başlayan kentsel dönüşüm çalışmalarının ilk etabında sona gelindi. Çevre düzenlemesi de dahil tüm özellikleri ile tamamlanan toplam 32 daireden 18’inin satışının yapılması için Nazilli Belediyesi start verdi. Nazilli Belediyesi tarafından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na yapılan kentsel dönüşüm için hızlı kamulaştırma kararı başvurusunun Bakanlar Kurulu'nca onaylanmasıyla kentsel dönüşüme ilk olarak eski istisnai tesislerin olduğu yerden başlayan Nazilli Belediyesi 2,8 milyon TL'ye mal olan 32 adet dairenin yapımını tamamladı. Kendi imkânları ile kentsel dönüşüm çalışmaları yapan ender belediyelerden biri olan Nazilli Belediyesi 4'er katlı 2 bloktan oluşan ve her blokta 16'şar dairenin yer aldığı doğal gaz tesisatlı, ısı yalıtımlı kentsel dönüşüm evlerinden 18 dairenin satılması kararını verdi.

Mülkiyeti Nazilli Belediyesine ait Karaçay Mahallesi 785 ada 55 parsel üzerinde bulunan A/1-A/2 ve B/1-B/2 bloklarda yer alan 2+1 dokuz konut ile 3+1 dokuz konutun 2886 Sayılı Devlet İhale Kanununun 45. Maddesi uyarınca Açık Teklif Arttırma usulü satılacağını söyleyen Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, 25 Ağustos Pazartesi günü Belediye Binasında toplanacak Belediye Encümeni huzurunda satışların gerçekleştirileceğini belirtti. İhaleye iştirak edeceklerin ihale tarihine kadar gerekli duyurular ve anonslar ile bilgilendirileceği gibi birebir olarak da Nazilli Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğünden bilgi alabileceklerini hatırlatan Alıcık, “Ege'de kentsel dönüşümü kendi imkanlarıyla yapan ender belediyelerden birisiyiz. Şu an için İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Nazilli Belediyesi bu işi kendi imkanlarıyla, kendi bütçesiyle yapıyor. Kentsel dönüşüme devam edebilmemiz için devir daimlerin olması gereklidir. Nazilli Belediyesi'nin bölgedeki 50 dönümlük alanda yapacağı değişim ile Nazilli'nin rahat bir nefes alacağı gün gibi ortadır. NAZKENT evleriyle ve tamamlanan ilk etap kentsel dönüşüm ile Nazilli Belediyesi toplu konut alanındaki gücünü göstermiş, bir çığır açmıştır” dedi.

<span style=

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.