Nazilli OSB, Ege'de Bir İlke İmza Attı

Nazilli OSB, Ege'de Bir İlke İmza Attı

Nazilli Kaymakamlığı, Nazilli Ticaret Odası ve Halkbankası Nazilli Şubesi, Türkiye'de ikinci, Ege'de ise bir ilke imza attı.

1996 yılında temelleri atılan ve 12 yıldır tamamlanmayı bekleyen Nazilli Organize Sanayi Bölgesindeki (OSB) 44 parselden 30'una halk Bankası tarafından parsel başına 3 milyon lirayı bulan kredi desteği verilecek. Bir yılı geri ödemesiz ve yapılan çalışma doğrultusunda verilecek olan Kredinin hem çok düşük faizli hem de ihtiyaca göre artırılabilen bir kredi olacağından dolayı 2 yıla kalmadan OSB'de bacası tütmeyen fabrika kalmayacağını ifade eden Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, "Kaymakamlık makamında imzaladığımız kredi protokolü çerçevesinde, halen tamamlanmayı bekleyen ve 2 buçuk yıl tamamlama zorunluluğu kalan 30 parseli kapsıyor. Tapuları halen verilemediği için kredi kullanma şansı olmayan üyelerimizin veya faaliyete geçmelerine rağmen gerekli finansmanı bulunmayan işletmelerimize destek amacıyla bu kredi protokolünü çok özel şartlarda imzaladık. Bundan sonra 2 yıla kalmadan 30 parselimizde faaliyete geçerek yaklaşık 4 bin kişiye istihdam sağlanacak" dedi.

TÜRKİYE GENELİNDEKİ OSB'LERİN TAMAMINDA BİR AY İÇERİSİNDE UYGULANACAK

Halkbank, Nazilli OSB ve Nazilli kaymakamlığı arasında imzalanan protokolün geçtiğimiz cuma günü imzalanan Ankara OSTİM'den sonra Türkiye'de ikinci, Ege'de ise ilk protokol olduğunun altını çizen Halkbank Nazilli Şube Müdürü Oğuzhan Ocak, "Kredi garanti fonu protokolü sayesinde Nazilli OSB üyelerine tahsis edilen parseller üzerinde inşaatına kısmen başlanan veya hiç başlamamış fabrika veya işyerlerinin tamamlanması amaçlanmaktadır. Bu protokol ile teminat oluşturamayan ve ilgili kanundaki sınırlamalar sebebiyle Nazilli Organize Sanayi Bölgesindeki arsalarını ipotek veremeyen firma ve müşterilerin, Kredi Garanti Fonu ve Halkbankası işbirliği çerçevesinde kredilendirilmesini olanak sağlayacaktır. Kredi, gerekli şartlara sahip üyelerin, OSB arsaları üzerine rehin şerhi tesis edilmek kaydı ile; bir yıla kadar ödemesiz dönemli Orta ve Uzun vadeli finansman olanakları sunulacak, bu doğrultuda Nazilli OSB üyelerinin fabrika veya işyeri yatırımlarının tamamlanması sağlanacaktır. Nazilli OSB üyeleri için uygun faiz oranı ve kredilendirme şartlarını içeren protokol 31 Aralık 2014 tarihine kadar geçerli olacaktır. Halkbankası olarak, üreten Türkiye’nin Bankası olan Halkbankası'nın, Organize Sanayi Bölgelerindeki finansman olanaklarını artırarak, KOBİ’lerin her zaman yanında olacaktır" dedi.

4 BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLANACAK

Kaymakamlık makamında düzenlenen, Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, Ticaret Odası Başkanı Nuri Arslan, Halkbank İzmir 2. Bölge Ticari Pazarlama Bölüm Müdürü Ali Tamer Karabıyık, Halkbank Nazilli Şube Müdürü Oğuzhan Ocak ve Kredi Garanti Fonu Aydın Şube Müdürü Şükrü Ezen'in katıldığı protokolün Nazilli OSB için bir dönüm noktası olduğunu ifade eden Kaymakam Mehmet Okur, "Toplam üye sayısı 44 olan ve yatırım bekleyen 30, yatırımı tamamlanan 14 üyemiz için bu protokol önemli bir destek olacak. Nazilli Organize Sanayi Kurumu olarak amacımız ortaklarımızın biran önce organize sanayideki faaliyet alanlarını ekonomiye kazandırmak, istihdamı artırmak ve kalkındırmak için süreyi hızlandırmak için elimizden gelen bütün gayreti göstermekteyiz. Bugün imzaladığımız protokol, bu ayaklarından bir tanesi. Ortaklarımızın işletmelerini, fabrikalarını yapım aşamasında çektikleri sıkıntıları bir nebzede olsa gidermek maksadıyla Halk Bankası ile sağlanan bu kredinin ortaklarımızı fabrika kurma aşamasında çektikleri sıkıntıyı bertaraf etmesi açısından önemli bir imkan olduğunu düşünerek Halk Bankası ile bu protokolü imzaladık. Daha önce çeşitli sıkıntılarla karşı karşıya gelen ortaklarımızın bu sıkıntısı bu şekilde ortadan kalkacak. Uygun Kredi koşulları hem de zaman aşımından ve kredilendirme açısından bazı zorluklar ortadan kalmış olacak. Üyelerden her biri ihtiyaçları ve parsel alanları ile orantılı 500 bin - 3 milyon lira arasında bir yılı geri ödemesiz ve çok düşük faizle kredi finansmanı sağlayacak. Amacımız biran önce Organize Sanayiyi faaliyete geçirerek Nazilli'deki istihdam ve üretim imkanlarını arttırmaktır. Onun için bu protokolün önemli bir katkı sağlayacağını düşünüyorum. Dolayısıyla bu imkanı sağladığı için Kredi Garanti Fonuna ve Halk Bankası yönetimine ortaklarımız adına teşekkür ediyorum ve Nazilli’ye hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Umarım Nazilli Organize Sanayisinde en kısa zamanda bütün fabrikalarımız işler bir vaziyette vatandaşımızın, ülkemizin ekonomisine katkı sağlamaya başlar" dedi.

Nazilli OSB, Ege'de Bir İlke İmza Attı

Nazilli OSB, Ege'de Bir İlke İmza Attı

Nazilli OSB, Ege'de Bir İlke İmza Attı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum