Nazilli Polisi Uyarıyor: Dolandırıcılara DİKKAT

Nazilli Polisi Uyarıyor: Dolandırıcılara DİKKAT

Nazilli Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekipleri, ‘kapkaç’, ‘bilişim suçları’, ‘dolandırıcılık’ ve ‘kontör dolandırıcılığı’ başlıklarının yer aldığı broşürleri vatandaşlara ve evlere dağıtarak uyarılarda bulundu.

Nazilli İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün daha huzurlu kent oluşturmak için vatandaşlarla işbirliği içinde yürüttüğü çalışmalara bu sefer dolandırıcılık, hırsızlık ve bilişim suçları konusundaki uyarıları eklendi. Toplum Destekli Polis Büro Amirliği’nde görevli polis memurları sokakta ve pazarlarda halka broşürler dağıtarak vatandaşları bilgilendirdi. Dağıtılan broşürlerde vatandaşlara; “Sizi telefonla arayarak kendilerini polis, asker ve savcı gibi kamu görevlisi olarak tanıtıp değişik bahanelerle sizden para talep eden kişilere kesinlikle para ve kontör göndermeyiniz. Cep telefonunuza hediye kazandığınızı bildiren mesajlara inanmayınız ve kesinlikle verilen numarayı aramayınız. Sizleri Tüketici Hakem Heyetinden aradığını söyleyerek, çekmiş olduğunuz kredinize ait dosya masraflarını alabilmeniz için verilen hesap numarasına para yatırmanız istendiğinde kesinlikle para yatırmayınız. Bu şahısları ‘155 Polis İmdat’ telefonuna bildiriniz. Oto içerisinde değerli-değersiz eşyalarınızı görülebilecek yerlere kesinlikle bırakmayınız. Çünkü hırsız değerli bir şey zannedip aracınıza zarar verebilir. Özellikle yaşlı insanlarımızı tercih eden düzgün giyimli şahıslar, kendilerini sizin akrabanızmış gibi tanıtıp değişik bahanelerle para isterlerse inanmayınız ve kesinlikle para vermeyiniz. Hemen 155 ‘i arayarak bu şahısları ihbar ediniz” ifadeleri ile gerekli uyarılar yapıldı.

KAPKAÇA FIRSAT VERMEYİN

Yardımcı olun ki, suçu oluşmadan önleyelim başlıklı diğer bir broşürde ise; “Çantanızı kapağı vücudunuza gelecek şekilde ve kapalı olarak taşıyınız. Kalabalık yerlerde iki kişi yürürken çantanızı aranızda kalacak şekilde takınız. Pazara çıkarken çantanıza değerli eşyalarınızı ve ihtiyacınızdan fazla para koymayınız. Çantanızı kesinlikle pazar arabasına ve bebek arabasına asmayınız. Pazarda alışveriş yaparken çantanızı kesinlikle tezgâh üzerine bırakmayınız ve Pazarda sizi takip eden ve şüphelendiğiniz kimseleri ‘Alo 155 Polis İmdat’ hattına bildirin.”

BİLİŞİM SUÇLARINA DİKKAT

Son yıllarda gelişen teknolojiye bağlı olarak bilişim suçlarında da ciddi bir artış olduğu ifade edilen diğer bir uyarı broşüründe ise; “Cep telefonları, üzerinden seri hırsızlıklar. Kredi kartı verilerinin çalınması. Off-shore bankacılık hizmetleri, virüs, spam ve kötü niyetli yazılım yayarak zarar verme, bir ülkeden başka bir ülkedeki bilgisayar ya da şebekeleri kontrol altına alma gibi çok geniş alanları kapsayan suçlar işlenmektedir. Tüm vatandaşlarımızın bu tür art niyetli kişilere karşı duyarlı olmaları gerekmektedir. Bilmediğiniz, güvenmediğiniz yazılımları kullanmayınız. Kaynağı bilmediğiniz ya da sizi ilgilendirmediği düşündüğünüz e- postaları açmadan siliniz ve engelleyiniz. Kişisel bilgilerinizi internet üzerinde paylaşmayınız. Sosyal sitelerde güvenliği ihmal etmeyiniz” ifadeleri yer aldı. Nazillili vatandaşlar da kendilerine broşür dağıtarak uyarılar yapan polislere teşekkür ederek, uyarıları dikkate alacaklarını ifade ettiler.

Nazilli Polisi Uyarıyor: Dolandırıcılara DİKKAT

Nazilli Polisi Uyarıyor: Dolandırıcılara DİKKAT

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.