Nazilli sanayi esnafı ASKİ'ye tepki gösterdi

Nazilli sanayi esnafı ASKİ'ye tepki gösterdi

Yer altı sularının kontrolünü sağlamak amacıyla artezyen kuyularına sayaç takılması zorunluluğunun ardından harekete geçen ASKİ’ye tepkiler çığ gibi büyüyor.

Yeni Sanayi’de basın açıklamasında bulunan Nazilli esnafı, ASKİ’nin uygulamasının yasal olmadığını belirterek duruma isyan etti.

Türkiye’nin en pahalı suyunu kullanan illerin başından gelen Aydın’da, ASKİ’nin uygulamaları tartışma yaratmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Nazilli Sanayi esnafına ihtarname gönderen ve sayaç takma bedeli alacaklarını açıklayan ASKİ, vatandaşın tepkisini çekti. ,

“BU TOPRAKLARIN VATANDAŞI DEĞİL MİYİZ? ”

 

ASKİ kurulmadan yıllar önce tulumbalarını taktıklarını ve yaklaşık 8 bin TL masraf yaptıklarını ifade eden Nazilli Sanayi esnafı, “Biz bu toprakların vatandaşı değil miyiz? Burada halı yıkamacı, oto yıkamacı arkadaşlarımız var. ASKİ şefi arkadaş tulumbaları başka şekilde kullanarak artezyen sularının doğal işleyişine zarar verdiğimizi söylüyor. Onları yapmayan sadece tuvalet ihtiyacını karşılamak ve elini yüzünü yıkamak için tulumbayı kullanan arkadaşlarımız ne yapacak.”

“BU UYGULAMAYI KABUL ETMİYORUZ”

 

“570 TL karşılığında tulumbalara sayaç takılmasını kabul etmediklerini ifade eden Sanayi Esnafı, “Bize sayaç takılmayacak denildi şimdi sayaç parası istiyorlar. Bu olayı tutanakları imzalatmak karşısında bize teslim ettiler. 7 gün içerisinde aboneliğe başvurmazsak cezai işlem uygulayacaklarını bildirdiler. Biz bu duruma karşıyız. Bize bu konu ile ilgisi olmayan kanunları göstererek, esnaflarımız zor durumda bırakılmaktadır. Tonu 2 liradan artı vergilendirme ile bizden bu paraları tahsil edeceklerini söylüyorlar. Biz nasıl geçimimizi sağlayacağız. Çoğu esnafımız eleman çalıştırıyor. Oy istemeye geliyorlar sonra yok oluyorlar. Bu vatandaş enayi değil. “

“TÜRKİYE’NİN EN PAHALI SUYUNU KULLANIYORUZ”

 

“Cumhurbaşkanımız her yerde gençlerin önünü açın istihdam sağlayın derken, ASKİ’nin bu söyleme uymadığını görmekteyiz. Türkiye’deki en pahalı suyu biz kullanıyoruz. Biz bu atık su bedellerini zaten vergi olarak ödemekteyiz. Gerekirse Nazilli Yeni Sanayi esnafı olarak hukuki yollara başvurup tüm hakkımıza savunacağız. Yetkililere duyurulur.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum