NAZİLLİ TAHİNLİ PİYAZ LEZZETİNİ SEVDİ

NAZİLLİ TAHİNLİ PİYAZ LEZZETİNİ SEVDİ

Antalya piyazı olarak bilinen tahinli piyaz, lezzetiyle Nazilli’de vatandaşların ilgisini çekiyor.

GÜNAY PABUŞÇU - Genellikle halk dilinde Antalya piyazı olarak bilinen tahinli piyaz vücudun hem tatlı hem tuzlu ihtiyacını karşılayan enfes bir lezzet olarak biliniyor. Fasulye, yumurta ve sebzelerden hazırlanan, özel (tarator) sos ile ünü sınırları aşan yüz yıllık Antalya lezzetini keyifle kaşık kaşık yeniyor.  Nazilli’de vatandaşlar tarafından ilgiyle karşılanan lezzet, damak çatlatıyor.

ŞEKER FASULYESİ TERCİH EDİYORUZ

Antalya’ya yaptığı bir ziyaret sırasında tahinli piyaz lezzetiyle tanıştığını ifade eden Qöfte Fast Food işletmesi sahibi Fatih Tontu, “Antalya piyazı adından da anlaşılacağı üzere Antalya usulü tahinli piyaz. Kuru soğan, domates, maydanoz ve köy yumurtalarımızı şeker fasulyesiyle karıştırıyoruz. Bizim farkımızdan biri de çandır fasulyesi yerine şeker fasulyesi tercih etmemiz” açıklamalarında bulundu.

‘TAHİNLİ PİYAZI SEVDİRMEK’

Piyazda kullanılan ürünlerin kalitesi ve tarator sosunun ayarının önemli olduğunu söyleyen Tontu, “Sosun içerisine giren kuru fasulye, tahin, zeytinyağı, limon suyu, elma sirkesi, tuz gibi birden çok malzeme var. Biz sarımsak kullanmayı tercih etmiyoruz. Bunları bilmekten ziyade sosun ayarını tutturabilmek.  Önemli olan doğal ve lezzetli bir ürünü halkımıza tanıtmak ve sevdirmek. Bunu başardığımız için mutluyuz” dedi.

KÖFTE-TAHİNLİ PİYAZ İKİLİSİ HARİKA

Tahinli piyazı  ilk defa deneyen müşteriler, “Gerçekten muazzam bir lezzet. Sosun verdiği tat damağımda kaldı. Köfte-tahinli piyaz ikilisi harika” ifadelerinde bulundu.
Nazilli’de Belediye Binası arkası Tuğba Kuruyemiş ara sokağında hizmet veren Qöfte Fast Food, tahinli piyaz yanı sıra el yapımı et köfte, tavuk köfte ve hamburgerlerin satışını yapıyor.

adaadde6-bd11-408f-8f95-009724374b61.jpg

1d21a47b-333a-4e09-84c9-25888b32a235.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.