Nazilli Ticaret Odası, Son 1 Yılını Değerlendirdi

Nazilli Ticaret Odası, Son 1 Yılını Değerlendirdi

Nazilli Ticaret Odası Yönetim Kurulu, meclis üyelerine ve komite üyelerine son bir yıllık faaliyetlerini sunarak geniş kapsamlı bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Ardel Garden restaurantta gerçekleşen değerlendirme toplantısına bir aydır oda çalışmalarını inceleyen Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Baş Müfettişi Süleyman Ruhi Aydemir de katıldı. Oda üyelerinden Yasin Uzun’un ihracat ve yurt dışı fuarlar hakkında görüşlerini anlattığı geceye, Yönetim Kurulu Üyesi Mimar Hüsnü Erturan’ın yeni oda binasını anlattığı sırada tansiyonunun düşerek kısa süreli baygınlık geçirmesi damga vurdu. Meclis üyelerinin ve meslek komitelerinin geniş katılım gösterdiği yemekli toplantıda açılış konuşması yapan Nazilli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Arslan, yönetim kurulu adına bu güne kadar faaliyetlerinde kendilerine destek olan ve yol gösteren herkese teşekkür ettiğini, bu günden sonra da yine katılımcı bir ortamda faaliyetlerine devam edeceklerini ifade etti. Nuri Arslan; “Sizlerin destekleri ile yeni faaliyetlerle odamızın gücünü artırma, birlik ve beraberlik içerisinde üyelerimize en kaliteli hizmeti sunma çabası içerisindeyiz” dedi.

YAPTIKLARI PROJE VE FAALİYETLERİ ANLATTI

Göreve geldiklerinde ilk olarak yönetim kurulu kararıyla ve meclisin onayıyla oda kayıt ve faaliyet belgelerinden alınan ücretleri kaldırdıklarını hatırlatan Nuri Arslan; “Yine sizlerden gelen talepler doğrultusunda öğle mesaisinde odamızın kesintisiz hizmet vermesini sağladık. Bölgemizdeki sorunları tespit ederek ilgili makamlarla birebir görüştük. Sorunların çözümü ile ilgili ziyaretlerde bulunduk. Bu sorunları ilk elden yetkililere sunduk. GEKA, TKDK ve KOSGEB gibi kurumlarla sürekli diyalog kurarak yatırımcılarımız için Nazilli ve 6 ilçemizde bilgilendirme toplantıları ve seminerler düzenledik. Güncel konularla ve değişen yasal mevzuatlarla ilgili kentsel dönüşüm ve iş güvenliği semineri gibi bilgilendirme toplantıları yaptık. Ekim 2013 tarihinde gerçekleştirdiğimiz KOSGEB destekli girişimcilik kursundan 125 girişimci adayının sertifika almasını sağladık. İşletmesini açacak olan girişimcilerimize ücretsiz iş planı desteği verdik. İşsizlik sorunu ile ilgili Kaymakamlığımız ve Milli Eğitim Müdürlüğümüz iş birliğinde toplantılar düzenledik. Üyelerimizin menfaatleri doğrultusunda indirimli akaryakıt anlaşması, kargo, elektrik, TSE anlaşmalarını imzaladık. Bundan sonra üyelerimizin giderlerini azaltıcı anlaşmalar yapmaya devam edeceğiz. Gıda sektöründe çalışanların yasal olarak almak zorunda olduğu hijyen eğitimi sertifikası ile ilgili gıda sektöründe faaliyet gösteren üyelerimize yönelik Halk Eğitim Müdürlüğü ile eğitim protokolü imzaladık. Üyelerimizle yurt dışı ve ulusal fuarlara katılarak bölgemizin dış ticaret hacminin gelişmesine ve bölgemizdeki yatırımcıların uluslararası ticareti yerinde görmesini sağladık. Yeni hizmet binamız için arsa alımını gerçekleştirdik. proje çalışmalarımız halen devam etmektedir. Resmi işlemlerin tamamlanmasının ardından en kısa sürede inşaatın yapım aşamasına geçmeyi hedefliyoruz.”

‘KALKINDIRMA HAMLEMİZE ARALIKSIZ DEVAM EDECEĞİZ’

Bugüne kadar gerçekleştirdikleri faaliyetlerde kendilerine verilen desteklerden dolayı meclis üyeleri ve komite üyelerine teşekkür eden Arslan; “Bundan sonraki dönemlerde de yine hep birlikte birlik ve beraberlik içerisinde Nazilli Ticaret Odamızı ve dolayısıyla Nazilli’mizi ve çevresini kalkındırma hamlemize aralıksız devam edeceğiz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bizlerle görüş ve önerilerinizi paylaşarak katılımcı olmanızı ayrıca rica ediyorum. Nazilli’mizin ve çevresinin kalkınması ile ulusal kalkınmaya yapacağımız katkı, birlikte kuracağımız hayallere ulaşmamız ile mümkün olacaktır. Bu anlamda başta meclis başkanımıza ve meclis üyelerimize, komite başkanlarımıza, komite üyelerimize, oda personelimize çalışmalarımıza verdikleri katkı ve desteklerden dolayı yönetim kurulumuz adına teşekkürlerimi sunarken meclisimizde yer almasa da attığımız her adımda desteklerini ve varlıklarını hissettiğimiz siz kıymetli dostlarımıza da yine yönetim kurulumuz adına şükranlarımı sunarım. Gelecekte her yönüyle kalkınmış bir Nazilli’de sağlık, mutluluk ve huzur içerisinde hep birlikte yaşamayı umut eder, hepinize bol kazançlı günler dilerim” ifadelerini kullandı.

İHRACATÇIDAN ODA YÖNETİMİNE TEŞEKKÜR

Toplantıda 5 dakikalık Nazilli Ticaret Odası’nı ve faaliyetlerinin anlatıldığı tanıtım filmi izlendi. Daha sonra ise Nazdem İncir İşletmesi’nin sahibi Yasin Uzun da yaptığı konuşmada Nazilli Ticaret Odası Yönetim ve Meclisi’ne kendilerini düzenledikleri fuar ve organizasyonlara götürerek ihracat için yol gösterici olmalarından dolayı teşekkürlerini sundu. Bu tür fuar organizasyonlarının ihracat potansiyeli olan işletmeciler için bulunmaz fırsatlar olduğuna da değinen Yasin Uzun, Nazilli Ticaret Odası vesilesi ile katıldığı fuarlar sayesinde ihracat hacmini 4 kat artırdığını ve artık fuarlarda stant açmaya başladığını da ifade etti.

TANSİYONU DÜŞÜNCE BAYGINLIK YAŞADI

Son olarak gecede konuşmayı Yönetim Kurulu Üyesi Mimar Hüsnü Erturan yaptı. Erturan, yeni yapılacak Ticaret Odası binası hakkında kısa bir bilgilendirmede bulundu. Hüsnü Erturan; “Odamızın ihtiyaç duyduğu hizmet binasının yapımı aşamasında hem çevre odaların binalarından hem de bölgemizin eksiklerinden yola çıkarak hazırlayacakları projenin, Nazilli ve çevresinin ihtiyaçlarına en iyi şekilde cevap verebilecek bir tasarım olması için yoğun çaba sarf etmekteyiz. Binamızın yapımı tamamlandıktan sonra bölgemizin ve üyelerimizin birçok ihtiyacını karşılayabilecek bir kompleks olmasını arzu ediyoruz” ifadelerine yer verdi. Erturan’ın konuşmasının sonlarında biranda duraksaması ve kürsüye doğru yaslanmasının ardından ise kendisine oda çalışanları ve işadamları yardımcı oldu. Tansiyonu düştüğü öğrenilen Erturan, kürsünün arka bölümünde dinlendirilmesinin ardından sahneye gelerek ‘Kusura bakmayın. Sorularınız varsa alayım’ sözleri ise önce gülüşmelere ardından ise alkışlarla destek verilmesine neden oldu. Konuşmalarından ardından komite ve meclis üyeleri çay ve kahve ikramı eşliğinde bol bol sohbet ederken, hatıra fotoğrafı da çekilmeyi ihmal etmedi.

Nazilli Ticaret Odası, Son 1 Yılını Değerlendirdi

Nazilli Ticaret Odası, Son 1 Yılını Değerlendirdi

Nazilli Ticaret Odası, Son 1 Yılını Değerlendirdi

Nazilli Ticaret Odası, Son 1 Yılını Değerlendirdi

Nazilli Ticaret Odası, Son 1 Yılını Değerlendirdi

Nazilli Ticaret Odası, Son 1 Yılını Değerlendirdi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.