Nazilli Üniak, Mısır’daki İdam Kararına Tepki Gösterdi

Nazilli Üniak, Mısır’daki İdam Kararına Tepki Gösterdi

AK Parti Nazilli Üniversite Birim Teşkilatı (ÜNİAK) tarafından, Mısır'da darbe karşıtı 529 kişinin idama mahkum edilmesi protesto edildi.

Nazilli Belediye Meydanında gerçekleştirilen eylemde Mısır'daki darbe yönetimini sloganlarla protesto eden grup, devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve arkadaşlarına destek vermek için bir araya geldi. Belediye Meclis Üyesi ve AK Parti Nazilli Gençlik Kolları Başkanı Birkan Şen, Mısır’daki zulme dur denmesi gerektiğinin söyledi. ÜNİAK birimi başkanı Macit Özçelik ise Mısır’da 24 Mart tarihinde 20 dakika süren bir duruşmada 529 kişi hakkında verilen idam kararının bir insanlık suçu olduğunu belirtti. Özçelik, bu kararı veren mahkemenin geçen 3 Temmuz’da askeri cunta tarafından gerçekleştirilen darbenin emrinde olduğunun aşikar olduğunu dile getirdi. ÜNİAK tarafından gerçekleştirilen protestolara bazı partiler ve üniversite öğrencileri destek verirken sık sık tekbir çekilen eylemde AK Parti Nazilli Üniversite Birim Teşkilatı adına basın açıklamasını yapan ADÜ Nazilli İİBF İktisat Bölümü 1. sınıf öğrencisi Abdulkadir Ünal yaptı. Ünal; “1 Temmuz 2012 de, Mısırda halkın kendi iradesiyle seçtiği, Mısır’da demokratik seçimle göreve gelmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin, geçtiğimiz 3 Temmuz da darbe yapılarak indirilmesinden bu güne 5 bin kişi bin kişi şehit edildi. Darbeciler tarafından katledilen binlerce Müslümanın yanı sıra, ceza evlerine gönderilen binlerce Müslüman Kardeşler üyesi, baskı ve işkence görmeye ne yazık ki hala devam ediyor. İşbirlikçi Suud yönetimi ve katil İsrail tarafından destek gören Sisi’nin darbe yönetimi, son olarak İstiklal mahkemelerini aratmayacak bir kararla, 529 kişinin idam edilmesine karar vermiştir. Adeviyye Meydanı’nda sivil halkın otomatik silahlarla tarandığı, oluk oluk kanın aktığı ve can pazarının yaşandığı bir günde bir polisin ölümü, 529 kişi ile ilgili verilen idam kararına gerekçe sayılmıştır. Bu kişilerin tek suçu o gün seçilmiş hükümete karşı yapılan darbeyi protesto etmek için Adeviyye Meydanı’nda olmalarıdır” dedi.

"KATLİAMA HAYIR DEMENİN GÜNÜ"

Şimdi desteğin tam zamanı olduğunu söyleyen Ünal; “Yoksa Mısırlılar insandan sayılmıyor mu? Bu soruyu tekrar sormak istiyorum! Yoksa Mısırlılar insandan sayılmıyor mu? Eğer idam hükmü verilenler Mısırlıysa, doğuluysa, batılı değilse, bir de Müslüman'sa insandan sayılmıyor mu? Galiba Ortadoğulu olunca insan hayatı daha önemsiz oluyor? Bu içimizi acıtıyor. Dolayısıyla bugün, var gücümüzle haykırmamız gerekiyor. İdamlara hayır. Mısırda mahkeme eliyle yapılmak istenen katliama hayır demenin günüdür bu gün. Hiç kimse her şeyi yapamaz ama herkes bir şeyi yapabilir. Bizler hakka tarafız, doğrudan tarafız, ezilenlerden tarafız. Hakkından mahrum edilenlerden tarafız. Tarafsız olmak bu demektir aslında. Yoksa hiçbir şey tarafsız değildir. Tarafsızlık yalandır ve bir yerde namussuzluktur” ifadelerini kullandı. Yaklaşık 100 kişi Mısır’daki idam kararlarını protesto ettikten sonra tekbirler getirerek alandan olaysız bir şekilde dağıldı. Protesto esnasında alanda kurulu temsili darağacı ve kefen giyen genç ile eyleme katılan öğrencilerin yakalarına taktıkları 530’dan 690’a kadar olan sayılar da dikkatlerden kaçmadı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.