Nazilli Ziraat Odası Başkanı Necdet İzgü'den önemli uyarı!

Nazilli Ziraat Odası Başkanı Necdet İzgü'den önemli uyarı!

İzgü, 2016 yılı ÇKS, tohum, fidan üretimi, kullanımı, bambus arı, tarıma dayalı yatırımların desteklenmesi başvurularının 30 Aralık’ta sona erdiğini hatırlatarak üreticileri başvurularını son güne bırakmamaları konusunda uyardı.

Nazilli Ziraat Odası Başkanı Necdet İzgü, 2016 yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS), tohum, fidan üretimi, kullanımı ve tarıma dayalı yatırımların desteklenmesi başvurularının 30 Aralık’ta sona ereceğini bildirdi.

Üreticileri, başvurularını son güne bırakmamaları konusunda uyaran İzgü, şartları sağlayan çiftçilere, buğday ve arpada 8,5 lira, korunga, fiğ ve yem bezelyesinde 10 lira, yonca ve yer fıstığında 15 lira, nohut, kuru fasulye, mercimek ve soya fasulyesinde 20 lira, patateste 80 lira ödeme yapılacağını belirterek,  orijinal ve üstü tohumluk kullanımında desteğin yüzde 50 fazla olacağını belirtti.

Organik tarımcıların ise ÇKS dosyalarını ilgili danışman firmalara yatırmaları konusunda uyaran İzgü, bu tür uygulamaların üreticilerin menfaatine olduğunun altını çizdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.