Nazilli'de 1 Mayıs Kutlaması!

Nazilli'de 1 Mayıs Kutlaması!

Nazilli’de 1 Mayıs kutlamaları, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (Türk-İş) bağlı Belediye İş Sendikası öncülüğünde Cumhuriyet Parkı’nda kutlanacak. Sendika baş temsilcisi Öner Balcı, tüm işçi ve emekçileri kutlama etkinliğine davet etti.

MEHMET ALİ CİNTOSUN-Dünya genelinde işçi ve emekçiler tarafından "Birlik, dayanışma ve haksızlıklarla mücadele günü" ilan edilen 1 Mayıs, çalışanları temsil eden konfederasyonlar tarafından Nazilli’de de kutlanacak. Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (Türk-İş) bağlı Belediye İş Sendikası öncülüğünde bir araya gelecek olan işçi ve emekçiler saat 11.30’da Cumhuriyet Parkı’nda buluşacak.

“CUMHURİYET PARKI’NDA BULUŞACAĞIZ”

Belediye İş Sendikası baş temsilcisi Öner Balcı, Havadis Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, “1 Mayıs işçinin ve emekçinin bayramıdır. Uzun zamandır, bu etkinliği planlamıştık. 1 Mayıs’ta Cumhuriyet parkında buluşacağız. Davullarla, zurnalarla Nazilli’de günümüzü hak ettiğimiz şekilde kutlayıp, Aydın’da düzenlenecek etkinliğe katılacağız” dedi.

BELEDİYE’DEN TAM DESTEK

Nazilli Belediye Başkan Yardımcısı Mert Öreroğlu, 1 Mayıs kutlamalarına belediye personeliyle beraber katılacaklarını bildirdi. Öreroğlu, şunları söyledi; 1 Mayıs’ı hep birlikte kutluyoruz. Belediyemizin yetkili sendikası Belediye İş Sendikası yetkilileriyle daha önce de görüştük 1 Mayıs’ta alanlarda olunmasını önemsiyoruz. Belediye olarak da önemsiyoruz, çünkü bir işçinin kendi haklarını bilmesinin, örgütlenmesinin doğru olduğunu düşünüyoruz biz de yanlarında olacağız” diye konuştu.

2009'DA RESMİ TATİL İLAN EDİLDİ

Türkiye Cumhuriyeti'nin Sovyetler Birliği ile dostluk ilişkileri çerçevesinde, Ankara'da, 1 Mayıs 1922'de işçi bayramı kutlandı. Cumhuriyet tarihindeki ilk resmi kutlama ise 1 Mayıs 1923'te yapıldı.

Milli Güvenlik Konseyince 12 Eylül döneminde resmi tatil olmaktan çıkarılan 1 Mayıs, 2009'da "Emek ve Dayanışma Günü" olarak yeniden resmi tatil ilan edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.