Nazilli'de 108 sanıklı FETÖ davasında gelişme..

Nazilli'de 108 sanıklı FETÖ davasında gelişme..

Fethullahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanmasının, 108 sanıklı Nazillideki iş adamları yapılanmasına ilişkin görülen davada önemli kararlar alındı.


MEHMET ALİ CİNTOSUN-AYDIN Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) Nazilli'deki "iş adamları yapılanmasına" yönelik 18'i tutuklu 108 sanıklı davanın duruşmasına devam edildi. 
Aydın 2. Ağır Ceza Mahkemesince Gençlik Merkezi Fethi Sekin Tiyatro Salonunda görülen davaya bazı tutuklu ve tutuksuz sanıklar, taraf avukatları ve sanıkların yakınları katıldı. Davada tanık beyanları okundu, tanıklara söz verildi. Mahkeme heyetinin eline ulaşan fotoğraflar sanıklara gösterililerek, Bylock içerikleri okundu.
Mahkeme Başkanı Erhan Yıldırım, tutuksuz olarak yargılanan sanıklardan Mehmet G'ye, FETÖ mensuplarıyla yan yana çekilmiş fotoğrafı sordu. 2009 yılında AK Parti'den Nazilli Belediye Başkan Adayı olan Mehmet G., fotoğraftaki siyasetçiler dışında diğerlerini tanımadğını ifade etti. Mahkeme Başkanı Yıldırım, "AK Partili siyasetçileri tanıyorsun, Fethullahçıları tanımıyorsun" diye azar çekti. 
Nazilli E Tipi Kapalı Cezaevinde tutuklu bulunan ve cezaevinden görüntülü olarak savunması alınan Mehmet A. Bylock kullandığını itiraf etti.
Sanıkların ve tanıkların dinlenilmesinin ardından Cumhuriyet Savcısı esasa ilişkin mütalaasını açıkladı. Buna göre 108 sanıklı davada 19 firari sanığın ve haklarında yeterli kanıta ulaşılamayan 27 sanığın dosyasısın ayrılması ve genişletilmesi istendi. Diğer 62 sanıktan 52’sine FETÖ/PDY terör örgütüne üyelikten, 10 sanığa da FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne yardım ve yataklıktan cezalandırılması istendi. Savcı tutuklu 18 sanığın tutuklunun hallerinin devamını, tutuksuz sanıklardan  N.İ, A.İ.D, Ö.F.E, H.Ç, V.Y,M.A, M.T, S.K, M.R.H ve E.A 'nın tutuklanması yönünde görüş bildirdi. 

DEVAMI GELECEK...

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.