Nazilli'de 14 kişiyle "kadına şiddete hayır" eylemi

Nazilli'de 14 kişiyle "kadına şiddete hayır" eylemi

Nazilli Manifatura ve Tuhafiyeciler Esnaf Odası ile Nazilli Kadınları Facebook Grubu üyeleri kadına şiddete karşı basın açıklaması yaptı.

Manifatura ve Tuhafiyeciler Esnaf Odası Başkanı Hüdai Tosun, kadına şiddete tepki göstermek amacıyla Nazilli Belediye Meydanı’nda basın açıklaması yaptı. Nazilli Kadınları Facebook Grubu üyelerinin de destek verdiği açıklamaya yalnızca 10 kişinin katılması dikkatlerden kaçmadı.

Belediye Meydanı’nda astıkları pankartın altında basın açıklaması yapan Hüdai Tosun, “Kadına yönelik her türlü şiddetin yaşam hakkını tehdit eden, temel bir insan hakkı ihlali olduğuna, toplumu derinden yaralayıp zayıflattığına, aile birliğini zedeleyip anne ve çocuk sağlığını bozan, son derece önemli bir halk sağlığı sorunu olduğuna inanıyoruz” dedi.

 

“ŞİDDET MEŞRULAŞTIRILAMAZ”

Kadına yönelik şiddetin töre, gelenek gibi hiçbir gerekçe ile asla meşrulaştırılamayacağına dikkat çeken Hüdai Tosun, şöyle devam etti: “Kız kardeşlerimiz, annelerimiz, eşlerimiz, geleceği emanet ettiğimiz evlatlarımız, kadınlar bu toplumun yarısını oluşturan erkeklerle aynı haklara sahip bireylerdir. Peygamber efendimizin ‘Cennet anaların ayağı altındadır’ hadisini rehber alarak kadına yönelik hiçbir şiddete ortak olmayacağız, seyirci kalmayacağız. Kadına karşı şiddetle mücadelede üzerimize düşen görevi yapmak üzere kararlıyız.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.