Nazilli’de 15 Temmuz  böyle anıldı!

Nazilli’de 15 Temmuz böyle anıldı!

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminin  2. yıl dönümü Nazilli Belediye Meydanı’nda gerçekleştirilen etkinliklerle anıldı.

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminin 2. yıl dönümünde Belediye Meydanı’nda düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Buluşması’na vatandaşlar akın etti.

Sabah İstasyon Meydanı’nda bulunan Atatürk heykeline çelenk bırakılmasıyla başlayan törenler, akşam Belediye Meydanı’nda gecenin ilerleyen saatlerine kadar coşkuyla devam etti. Nazilli Belediyesi tarafından gerçekleştirilen anma töreni Nazilli Belediyesi mehter takımının gösterisiyle başladı. Polis, anma program nedeniyle Belediye Meydanı’nda yoğun güvenlik önlemleri aldı.

Riders Choppers grubu 110 motosikletle meydandan vatandaşları selamlayarak geçiş yaptı. Motosiklet grubunun gösterisi büyük beğeni topladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kuran-ı Kerim tilaveti yapıldı. Sinevizyonla 15 Temmuz gecesini anlatan video ve belgeseller gösterildi. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Nazilli’de de hain darbe girişiminde demokrasiyi savunmak için ebediyete intikal eden şehitler için İlçe Müftüsü Necati Topaloğlu’nun önderliğinde dualar okundu.
Yenipazar MYO Müdürü Dr. Ali Cengiz Belediye Meydanında günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. 
İlkokul öğrencisi Elif Taşkıran’ın 15 Temmuz gecesi şehit olan Ömer Halisdemir’in anısına yazılan ve duygulu bir şekilde okuduğu ‘30 kuş’ isimli  şiiri dinleyenlere duygu dolu anlar yaşatırken büyük alkış aldı.

Türk milletinin bugün rahat ve huzurlu bir şekilde yaşamlarını sürdürmesinin  kahramanlar ve şehitler sayesinde olduğuna dikkat çeken ilçe Kaymakam İbrahim Küçük, “20. Yüzyıl hem Dünya’da hem Ülkemizde darbeler yılı olmuştur. Ancak yeryüzünde 15 Temmuz darbe girişimi kadar ahlaksız ve aşağılıkça bir darbe yoktur. Çünkü 15 Temmuz darbe girişimi insanlarımızın kutsal değerleri kullanılarak yapılmak istenen bir oyundu. Türk milletinin feraseti ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan’ın da dik duruşu ile bozguna uğratılmıştır. Türkiye’deki bu direniş tüm Dünyaya darbelerin kolay kolay yapılamayacağına örnek olmuştur. Bu alçaklar Peygamber ocağı dediğimiz ordumuzu da töbet altında bırakmışlardır. Hain kelimesi bunların yaptığını tam olarak karşılamamaktadır” dedi.

- Nazilli ilçe Kaymakamı Küçük, “15 Temmuz zaferi omuz omuza mücadelemizin sonucudur”

Milli birlik ve beraberlik bilincinin 15 Temmuz’da cadde, sokak ve meydanlara yansıdığını belirten Küçük, “Biz Türk milletinin her zaman ki cesaretine, ferasetine ve güvenine inanan insanlar olarak zaman zaman farklı görüşlere sahip olabiliriz ama Milli birlik ve beraberliğimiz söz konusu olduğunda Türk milleti olarak, Türk Ulusu olarak bu tür, bu tür kalleşlere ve bu tür ayırımcılara hiçbir zaman fırsat vermeyiz. Ve vermeyeceğiz. Bunu da 15 Temmuz akşamında tüm dünyaya gösterdik. Çocuğundan yaşlısına gencinden engellisine kadar her türlü insan sokaklardaydı. Günlerce sabahlara kadar onlara karşı adeta bir gövde gösterisi yaptı bu halk. Omuz omuza mücadelemizin sonucudur 15 Temmuz zaferi. Bu hain saldırı sonucunda hayatını kaybeden 251 Şehidimize Allahtan rahmet 2196 gazimize de acil şifalar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Programın ardından vatandaşlar ellerinde Türk bayraklarıyla gece 02:00’a kadar Belediye Meydanı’nda nöbet tuttu.

Türkiye’nin dört bir köşesinde olduğu gibi Nazilli ilçesinde de düzenlenen 15 Temmuz etkinliklerine Kaymakam İbrahim Küçük, Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Dönertaş, Garnizon Komutanı Asteğmen Abdullah Yılmaz Tekin, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Fatih Fuçular, AK Parti İlçe Başkanı Bülent Sayar, İYİ Parti İlçe Başkanı Kürşat Engin Özcan, İlçe Emniyet Müdürü Bünyamin Daşdemir, daire müdürleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

2(72).jpg4(28).jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.