Nazilli’de 177 esnaf ‘Torba Yasa’dan faydalanacak

Nazilli’de 177 esnaf ‘Torba Yasa’dan faydalanacak

Nazilli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Dursun Öztunç, Torba Yasa kapsamında, ilçede haklarında icra takibi başlatılan 177 esnafın bu yasadan faydalanacağı müjdeledi.

NAZİLLİ Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Dursun Öztunç, geçtiğimiz günlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) kabul edilen ve yürürlüğe giren Torba Yasa kapsamında, ilçede haklarında icra takibi başlatılan 177 esnafın bu yasadan faydalanacağı haberini düzenlediği basın toplantısında müjdeledi. Yasa gereği kooperatife olan borçların faizleri silinerek, 6 aydan 18 aya kadar yüzde 1 faizle ödeme imkanı sağlanacak.

• ESNAFIN YERİ İŞİNİN BAŞIDIR, CEZAEVİ DEĞİLDİR

1630 ortaklı Nazilli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin 177 esnaftan toplam 886 Milyon TL alacağı olduğunu belirten Öztunç, bu rakamın daha yüksek olduğunu ancak yasa yürürlüğe girmeden önce kişisel girişimleri sayesinde düşürüldüğünü söyledi. Dursun Öztunç, “11 Eylül 2014 tarihinde yürürlüğe giren yasa gereği borçlu ortaklarımız yapılandırmadan faydalanabilecek. Ancak iki ay taksitini ödemeyenlerin yapılandırmaları bozulacak. Bu bir fırsattır. Biz ortaklarımızın bir an önce rahata kavuşmasını sağlamak için elimizden geleni yapıyoruz. Esnafın yeri işinin başıdır, cezaevi değildir” şeklinde konuştu.

• ÖZTUNÇ: KREDİ VERMEYE BAŞLADIK

Nazilli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatif Başkanı Dursun Öztunç, göreve geldikleri günden bu güne kadar ciddi bir çalışma başlattıklarını belirterek, 2013 yılının Mart ayından beri ortaklarına kredi vermeye başladıklarını açıkladı. Öztunç, “Kooperatif olarak ciddi bir imkana sahibiz. Türkiye genelinde büyümede 640’ıncı sıradayken şimdi ise 20’nci sıradayız. Bu başarı tüm yönetim kurulu arkadaşlarımızın özverili ve gayretli çalışmaları neticesinde gerçekleşti. 2013 yılının Kasım ayında göreve geldiğimizde 8’inci gruptayken şu an 3’ünci gruba yükseldik. Bu da demek oluyor ki ortaklarımıza 100 Bin TL’ye kadar kredi verebileceğiz. Hedefimiz 1’inci gruba yükselmektir. Bunu da başarırsak bu rakam 150 Bin TL’ye ulaşacak. 600 milyon TL sermayemiz var. Üyelerimizden hiçbir hizmeti esirgemiyoruz. Önümüzde hiçbir engelimiz yok” ifadelerini kullandı. Öztunç, ayrıca yasadan faydalanmak isteyenlerin 31 Ekim’e kadar müracaat etmeleri gerektiğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.