Nazilli'de 19 Mayıs Coşkusu!

Nazilli'de 19 Mayıs Coşkusu!

Nazilli'deki 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarına Nazilli Nahit Menteşe Anadolu Meslek ve Kız Meslek Lisesi'nin okuduğu İstiklal Marşı damga vurdu.

 Şehitler Anıtı önünde gruplar halinde hazır bulunan öğrenciler İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını kıvançla okuyarak dinleyenleri gururlandırdı.
Milli Mücadele'nin 100. yılı ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Nazilli'de sabah saatlerinde başlayan etkinliklerle kutlandı. Kutlamaların ilk adresi İstasyon Meydanındaki Atatürk anıtı oldu. Buradaki etkinliğe Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, Nazilli Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Dönertaş, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Güven Eker, partililer ve vatandaşlar katıldı.

7e8b72cad4c5ba8a59da07e3a3bfc72c.jpg
100. YIL GURURU
Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Güven Eker, Atatürk anıtına çelenk koyarak günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı. Eker, Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 100. yıl dönümünü kutlamanın gururunu yaşadıklarını belirterek, "Kaymakamımız, belediye başkanımız, kutlama komitemiz, öğrencilerimiz ve etkinliklerimize katılım gösteren Nazilli halkına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum" ifadelerini kullandı. Eker’in konuşmasının ardından Nazilli Lisesi öğrencisi Hasret Tancı gençlik adına konuşma yaptı. Programda Atatürk’ün gençliğe hitabesi, Atatürk ve gençlik konulu şiirler okundu.
DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLENDİRİLDİ
İlçe genelinde düzenlenen kompozisyon ve şiir yarışmasında dereceye giren lise öğrencilerine Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan ve Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Dönertaş tarafından hediyeleri verildi. Trafik konulu fotoğraf yarışmasında başarı elde eden öğrenciler de İlçe Emniyet Müdürlüğü personeli tarafından ödüllendirildi.

nazillide-gurur-dolu-19-mayis-107475-00dbc35ec731d0cc6bebd89dcae6467a.jpg
KIZLAR GURUR TABLOSU OLUŞTURDU
İstasyon Meydanı’ndaki resmi törenin ardından kutlamalar Belediye Meydanı’nda bulunan Şehitler Anıtı’nda devam etti. İstiklal Marşını okumak üzere hazırlanan Nahit Menteşe Anadolu Meslek ve Kız Meslek Lisesi öğrencileri, alanı doldurarak 10 kıtayı gruplar halinde okudu. Dinleyenleri gururlandıran kızlar, protokolden ve çevredekilerden alkış topladı.
"BİRLİKTE NELER YAPILABİLECEĞİNİ GÖRDÜK"
19 Mayıs’ın Nazilli’de adına yakışır bir şekilde kutlandığını ifade eden Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, "Birlik ve beraberlik içinde olduğumuzda neler yapabileceğimizi bir kez daha gördük. En başından bu yana söylediğimiz gibi birlikte hareket edersek ilçemizde güzel işlerin yapılabileceğini gösterdik. Belediyemiz, okullarımız, öğrenci ve vatandaşımızla 1 haftadır kutlamalarımız devam ediyor. Milli mücadelenin başlangıcının 100. yılında gençlerimiz cumhuriyetine sahip çıkıyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi. Özcan, önümüzdeki yıllarda daha güzel kutlamaların yapılacağı sözünü verdi.

3fa434215893450a54fada6e1860e448.jpg

60b4fd7f8bec6b704b01503b8ad632bd.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.