Nazilli'de 85 milyonluk dev ihale

Nazilli'de 85 milyonluk dev ihale

Nazilli Kent Merkezi'nde bulunan Köy Garajı, hasılat paylaşımı usulüyle ihaleye çıktı. 3 firmanın katıldığı ihaleyi 85 milyon lira teklif veren ve İstanbul'da Haliç Kongre Merkezi'ni de yapan Yeni Yapı İnşaat kazandı.

İhale sonucunda Nazilli Belediyesi'nin kasasına 21 milyon lira girdi.

 

MEHMET ALİ CİNTOSUN - Yıllar önce cezaevi olarak kullanılan, daha sonra köy minibüslerine tahsis edilen alan, hasılat paylaşımı esasına göre ihaleye çıkarıldı. Nazilli Belediyesi'nin en değerli mülklerinden olan Köy Garajı ihalesine 3 firma katıldı. Nazilli Uğur Soğutma Makine A.Ş., Ankara Usta İnşaat A.Ş. ve İstanbul Yeni Yapı İnşaat A.Ş. yetkililerin katıldığı ihale Nazilli Belediyesi'nde gerçekleştirildi. Firmalardan 15'er dakikalık arayla 3 teklif alındı. Nazilli firması Uğur Soğutma A.Ş. 66 Milyon + KDV, Ankara firması Usta İnşaat 65 Milyon + KDV teklif verdi. Son olarak teklif veren İstanbul'un ünlü inşaat firmalarından Yeni Yapı İnşaat 85 Milyon + KDV ile ihaleyi kazandı. İhale sonucunda hasılat paylaşımından 21 Milyon + KDV kar edecek olan Nazilli Belediyesi, böylece büyük kazanç elde etti.

 

NAZİLLİ'YE DEV PROJE

 

İhaleyi kazanan firma yetkilileri Köy Garajı'na, ikiz kuleler dikerek, bölgenin en büyük iş merkezini yapacaklarını açıkladı. Otopark ile trafik sorununun ortadan kalkacağı proje alanında iş merkezleri, AVM ve çeşitli iş alanları olacak. Haziran 2016 itibari ile temeli atılacak olan proje 2018 yılında tamamlanacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, "Köy Garajı'nın daha önceden değer tespitini yaptırdık. Boş olarak orayı satmaya kalksaydık 9 milyon liralık bir satış olacaktı. Ama hasılat paylaşımı ile ihaleye çıkardık. Gerçek değerine satıldı. Nazilli'nin çehresi değişecek" dedi.

 

KÖY GARAJI NEREYE TAŞINACAK ?

 

Köy araçlarının Katlı Otopark'ın zemin katına taşınacağını söyleyen Alıcık, "45 gün içerisinde garajı taşıyoruz" dedi. Perşembe günleri pazar olarak kullanılan Katlı Otopark'taki garaj o gün başka bir alana taşınacak ve pazarcı esnafı zor durumda kalmayacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum