Nazilli'de acı olay

Nazilli'de acı olay

İki yıl önce alkollü sürücünün sebep olduğu kazada gözlerini kaybeden Tülay Ersin(45), kazadan iki ay sonra Ankara'daki bir özel hastanede yapılan ameliyatın ardından beş metreye kadar görmeye başladı.

Nazilli'nin Şirinevler Mahallesi'nde yaşayan Tülay Ersin, 26 Mart 2016'da sağ ön koltuğunda bulunduğu 09 PL 220 plakalı otomobille alkollü olan Serdar Atabey idaresindeki 48 U 8307 plakalı otomobilin çarpışmasıyla yüzüne gelen cam parçaları nedeniyle gözlerini kaybetti.

"KAZADAN İKİ AY SONRA İLK KEZ IŞIĞI GÖRDÜM"

İzmir Ege Üniversitesi'nde geçirdiği iki kornea nakli ameliyatının ardından Ankara'daki bir özel hastanede iki kez ameliyat olan Ersin, sol gözüyle beş metreye kadar görmeye başladı. Kız kardeşi aracılığıyla doktora ulaşan Ersin, "Kazadan iki ay sonra ilk kez ışığı gördüm. Yeniden doğmuş gibiydim" dedi.

İki ay önce kontrol için Ankara'ya giden Ersin, "Doktor yaptığı kontrolün ardından gözümün üstündeki retina tabakasının kalınlaştığını ve tekrar ameliyat olmam gerektiğini söyledi. Beş metre olan görme mesafem son bir aydır yarım metreye düştü. Hiçbir gelirim yok. Ameliyat ücreti 15 bin lira. Parayı bulamayıp ameliyatı olmazsam tamamen göremeyeceğim" diye konuştu.

AMELİYAT OLMAK İÇİN BELEDİYE BAŞKANINDAN BORÇ İSTEDİ.

Annesi Hayriye Ersin(69) ile yaşayan ve temel ihtiyaçlarını annesi yardımıyla karşılayan Ersin, "Parayı bulmak için Nazilli Belediyesi, Nazilli Kaymakamlığı ve Aydın Valiliği ile görüştüm. Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık'a 'Bana bu parayı borç olarak verin. Ben size her ay ödemesini yapayım' dedim ama hiçbir yerden dönüş olmadı" dedi.

HAYATA TUTUNMA SEBEBİ İKİ GÖZÜM DEDİĞİ TORUNU

Devlet tarafından bakım ve özürlü aylığının bağlanmadığını belirten bir çocuk annesi Ersin, "Annemin, babamın ve kardeşlerimin yardımıyla geçimimi sağlıyorum. Kazadan sonra uzun süre hiçbir araca binemedim. Sakinleştirici ilaçlar kullandım. Benim hayata tutunma sebebim 'İki Gözüm' dediğim torunum" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.