Nazilli'de Alzheimer hastaları yeni yılı birlikte karşıladı

Nazilli'de Alzheimer hastaları yeni yılı birlikte karşıladı

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Dr. Yüksel Yalova Sümer Park Rekreasyon Alanı içerisinde bulunan Alzheimer Hastaları ve Danışmanlık Merkezi’ndeki hastalar ile yeni yılı pasta keserek kutladı.

Yılbaşı etkinlikleri için Alzheimer merkezini ziyaret eden Nazilli Belediye Başkan’ı Haluk Alıcık, merkezde bulunan hastalar ve merkezde çalışan personelin yeni yıllarını da kutladı. Unutmanın tükenmek olduğunu en kıymetli varlığın sağlık olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Haluk Alıcık; “Onlar unutabilir, belki hatırlamayabilir, belki bilemeyebilir. Bizim unutmamız gereken tek şey onları unutmamaktır. Onlar belki bu gün yeni yıla girdiğimizi bile hatırlamayacaklar. Ama olsun biz en azından yaşadıkları anı güzelleştirip onların yüzlerini güldüreceğiz. Şüphesiz ki en kıymetli varlığımız sağlığımızdır; Yüce Allah’tan herkese sağlıklı uzun ömürler diliyorum” dedi.

Genellikle 60 yaş üzeri kişilerde görülen hastalıkla alakalı olarak önemli uyarılarda da bulunan Alıcık, özellikle Gençlerin dikkatli olmaları gerektiğini ifade etti. Geleceğin teminatı gençlerin yoğun bir şekilde akıllı telefon ve elektronik cihazlar kullanarak hayatlarını kolaylaştırdıkları fakat bunun yakın gelecekte hafızalarını korumada sıkıntı ile karşılaşacaklarına dikkat çekti. Yakın zamanda yapılan bilimsel araştırmaların bir neticesi olan Dijital demans geleceğimizin en büyük tehlikelerinden birisi olduğunu ve bir çok ulusal yayımlarda da bahse konu olduğu üzere Dijital demans gün içinde 5 saatten fazla bilgisayar başında kalan kişilerde görülmeye başladığını hatırlatan Başkan Alıcık, “Bunun haricinde akıllı telefonların fazlaca kullanımı, tabletler ve diz üstü bilgisayarların kullanımının aşırıya kaçması gençlerde konsantrasyon bozukluğu ve gündelik hayatı sekteye uğratan dikkat dağınıklığı söz konusudur. Gençlerin akıllı telefonlara olan bağımlılığı giderek artmaktadır. Bu da beyin fonksiyonlarında dağınıklık ve odaklanma sorununun beraberinde getirmektedir. Dijital demans Hafızada tutulması gereken birçok önemli noktaları akıllı telefonlara kaydederek, daha kolay olanı seçiyoruz. Oysa ki bu kolaylığın yakın bellek kaybına davetiye çıkardığını unutuyoruz. Gençlerde oluşan hafıza da yaşanılan düşünme ve dikkat dağınıklığıdır. Gençlerin çoğunda bu şikayetlerle doktora başvurdukları, hafıza da zayıflık ve algılamada yüksek oranda düşüş yaşandığını belirtmişlerdir. Farkındalığı ve odaklanma bozukluğunu bir araya getiren dijital demans, gençlerde büyük panik ve korkuya neden olmaktadır. Dijital demans semptomlarını engellemek için, kendinize sanal ortamdan biraz uzaklaşmayı ve gerçek sosyalleşmenin keyfini hediye edin. Arkadaşlarınızla dışarıda temiz hava alın ve gününüzü sohbet ederek ve paylaşımlar yaparak geçirin” dedi.

Nazilli'de Alzheimer hastaları yeni yılı birlikte karşıladı

Nazilli'de Alzheimer hastaları yeni yılı birlikte karşıladı

Nazilli'de Alzheimer hastaları yeni yılı birlikte karşıladı

Nazilli'de Alzheimer hastaları yeni yılı birlikte karşıladı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.