Nazilli'de anlamlı buluşma

Nazilli'de anlamlı buluşma

Nazilli’de ‘Yaşlılara Saygı Haftası’ etkinlikleri çerçevesinde Atatürk tarafından 1937 yılında açılışı yapılan ve yaklaşık 16 yıl önce kapanan Nazilli Sümer Basma Fabrikası’ndan emekli olanlar pilav gününde buluştu.

ADÜ Nazilli MYO tarafından organize edilen etkinliğe Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, ADÜ Nazilli Sağlık Hizmetleri MYO Müdür Vekili Doç. Dr. Çağrı Köroğlu, ADÜ Nazilli MYO Müdürü Doç. Dr. Mustafa Özçağ, Belediye Sosyal İşler Müdürü Fatih Demir, MHP Nazilli İlçe Yönetimi, Muhtarlar, TÜED Nazilli Şube Başkanı Faruk Baştepe, Nazilli Kent Konseyi Başkanı Bülent Burmaoğlu, Muharip Gaziler Derneği Üyeleri, Sümerbank’a gönül verenlerden İlhan Öden, Sümerbank emeklileri, çocukları, torunları ile birlikte katıldı.

ADÜ Nazilli Sümer Yerleşkesinden düzenlenen etkinlikte bir açılış konuşması yapan Sümer Basma Fabrikası emeklilerinden İlhan Öden, anılarını ve emeklilerin yaşadığı sorunları anlattı. ADÜ Nazilli Sağlık Hizmetleri MYO Müdür Vekili Doç. Dr. Çağrı Köroğlu ise buluşamayan emeklileri buluşturduklarını ifade ederek, “Sümerbank tarihini canlandırmak ve bu güne kadar bir araya gelemeyen emeklilerimizi bir araya getirmek üzer bu etkinliği düzenledik. Nüfusumuzun yüzde 10’unu oluşturan yaşlılarımıza saygı için düzenlenen haftada biz de Sümerbank emeklilerimizi ilk kez bir araya getirme şansı yakaladık. Okulumuz bünyesinde yetiştirdiğimiz öğrencilerimiz, yaşlılığı bilgelik olarak görüp bu şekilde çalışmalarını sürdürmektedir. Onları yaşlılık dönemlerinde destek olmak en büyük borcumuz” dedi.

“Değerlerimize sahip çıkacağız”

Anıların tazelendiğini ifade eden Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık ise konuşmasında, “1937’de büyük devlet adamı Atatürk tarafından bize emanet edilen bu değere sahip çıkamadık. Ama O’nun bize emaneti olan vatanımızı sonuna kadar sahip çıkacağız. Bu fabrika sayesinde çok insan ekmek yedi. Çok insan yetişti. Bugün burada emeklilerimiz, yaşlılarımız var. Biz onlara sahip çıkıyoruz. Onlara diyorum ki, hiçbir zaman hayata küsmeyin, neşenizi kaybetmeyin, umudunuzu, inancınızı kaybetmeyin. Bugün Sümerbank gitti ama Nazilli, üniversite ve organize sanayi şehri olma yolunda hızla ilerliyor. Üniversite ve organize sanayiye belediye olarak büyük desteğimiz var. Akademisyen arkadaşlarımızın da sayesinde hızla büyüyor. Bu mirasa sahip çıkacağız ve Ege Bölgesi’nin en büyük ve en modern kampuslarından biri yapacağız. Nazilli eğitim yuvası olacak” dedi.

Basma müzesi konusunda girişimlerin sürdüğü müjdesini veren Başkan Alıcık, “Buradaki tarihi değeri olan basmalarımızı ve diğer değerlerimizi koruyabilmek ve gelecek kuşaklara aktarmak için Basma Müzemizi açacağız” dedi.

Konuşmaların ardından İşadamı Hasan Gürsoy tarafından ikram edilen pilav-ayran dağıtıldı. Nazilli Belediyesi Mehter Takımının gösterileri ve canlı müzik eşliğinde yaşlılarla gençler kaynaşarak gönüllerince eğlendi. Etkinlikte desteklerinden dolayı Belediye Başkanı Haluk Alıcık ve İşadamı Hasan Gürsoy’a birer plaket verilerek teşekkür edildi. Sümerbank emeklisi yaşlılar torunlarına elleri ile pilav yedirmeleri ise dikkat çeken kareler arasında yer aldı. Gün boyu çalışan emektar Gıdı Gıdı tren ise Sümerbank emeklileri başta olmak üzere ailelerini, üniversite öğrencilerini ve davetlileri gezdirerek nostalji yaşattı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.