Nazilli'de anlamlı etkinlik

Nazilli'de anlamlı etkinlik

Bisikletiyle çalıştığı Nazilli Devlet Hastanesi'ne giderken dikkatsiz bir sürücünün sebep olduğu kazada hayatını kaybeden Nihal Kasapoğlu için Nazilli Bisiklet ve Doğa Sporları Kulubü üyeleri pedal çevirdi.

Geçtiğimiz günlerde çalıştığı Nazilli Devlet Hastanesi'ne gelmek için bisikletiyle yola çıkan ve dikkatsiz bir sürücünün kapıyı açmasıyla hayatını kaybeden Nihal Kasapoğlu, Nazilli Bisiklet ve Doğa Sporları Klubü üyeleri tarafından anıldı. Nazilli Belediye Meydanı'nda toplanan üyeler, 'Başka Nihaller ölmesin' diyerek bisiklet sürücülerinin sorunlarına değindi. Kulüp Başkanı Özgür Özkan, "Trafikte birçok bisiklet sürücüsü diğer sürücülerin dikkatsizliği nedeniyle hayatını kaybediyor. Nihal Kasapoğlu'nu dikkatsizlik sonucu kaybettik. Onun anısını yaşatmak ve diğer kazaların önüne geçmek için farkındalık yaratmak amacıyla toplandık" diye konuştu.

"BİSİKLET ÇOCUK OYUNCAĞI OLARAK GÖRÜLÜYOR"

Türkiye'de bisiklet sürücülerine saygı gösterilmediğine dikkat çeken Özkan, "Bisiklet ülkemizde sadece bir çocuk oyuncağı olarak görülüp trafikte bisiklet sürücülerine yer verilmiyor. Modern şehirlerde olduğu gibi bizim ülkemizde de bisiklet sürücüleri için yol yapılmalı, trafikte diğer sürücüler gibi bisiklet sürücülerinin olduğunun farkına varılmalı. Bisiklet sürücülerini koruyacak bir kaporta yok” dedi.

'Hayat bir nefeste saklıdır, ölüm trafik kurallarında yasaklıdır' 'Beni fark et' 'Yol sadece senin değil' 'Katilim olma' 'Sadece araba senin, yol herkesin' pankartlarıyla belediye meydanında bisikletlerine binen kulüp üyeleri Nihal Kasapoğlu'nun mezarına kadar pedal çevirdi. Kasapoğlu'nun ruhu için dua eden üyeler, mezarına karanfil bıraktı.

93d11360ec44ac7cf975814cfd436ac0.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.