Nazilli'de ASKİ isyanı

Nazilli'de ASKİ isyanı

Nazilli'nin Pınarbaşı Mahallesi'ndeki vatandaşlar, eski su boruları patladığı için ASKİ'ye başvurdu.

Pınarbaşı Mahallesi 17 Sokak'ta yaşayan vatandaşlar, eski su borularının patladığını ve bu nedenle susuz kaldıklarını belirtti. Mahalle sakinlerinden Bülent Madran, "Burada 50 yıllık su borusu var. Eski olduğu için iki günde bir boru patlıyor. Bu nedenle ASKİ'ye başvuruda bulunduk. Çalışanlar sokağımıza birçok kez geldi. Su borusunun yenilenmesi ve bunun için su abonesi olmamıza rağmen bizden kişi başı 384 lira para yatırmamız gerektiğini söylediler" dedi.

Yeni boru için verilmesi gereken 384 lira'yı yatıran Sebile Türkmen, "ASKİ çalışanlarına defalarca başvurduk. Birçok kez geldiler ama bir çözüm bulamadılar. Su borusu patlıyor, sokak sular içinde kalıyor. Evlerimiz tahrip oluyor ve susuz kalıyoruz. Yeni boru için istenen 384 lira'yı yatırdım fakat herhangi bir çalışma yapılmadı. Parke taşları sürekli bozuluyor. Bu yüzden çocuklarımız ve sokakta yaşayan görme engelli Nurten ablamız düşüyor" diye konuştu.

Nurten Demir, "Su borusu için çalışma yapıyorlar. Yolu kazıyor ama herhangi bir işlem yapmıyorlar. Sökülen parke taşları ve yoldaki sürekli suyun olması görme engelli olduğum için birkaç kez düşmeme neden oldu. Elimdeki sopayla dikkatli olmaya çalışsam da düştüğüm için beş kere doktora gittim. Yetkililerden bir an önce mağduriyetimizin giderilmesini bekliyoruz" dedi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.