Nazilli'de baklavacılar bayram telaşına girdi

Nazilli'de baklavacılar bayram telaşına girdi

Nazilli'de faaliyet gösteren baklava üreticileri, yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi artan talebi karşılamak için yoğun tempoda çalışıyor. Türk mutfağının önemli tatlıları arasında yer alan baklava, bayramların vazgeçilmezi olarak biliniyor.

İnce ince açılan yufkaların arasına öğütülmüş cevizi, Antep fıstığını, tereyağı ile birlikte tepside buluşturan ustalar, yüksek sıcaklıkta pişirdikleri baklavaları bir süre beklettikten sonra şerbetini döküyor. Yaklaşık olarak 1 saat bekletildikten sonra iyice tatlanan baklava, tezgahtaki yerini alarak müşterilere sunuluyor.  Bu kadar zahmetli yapılan tatlının fiyatları da zahmetini karşılayacak şekilde.

6752790e-5f26-4f6e-b376-5baab3c60d6c.jpg

Bir tepsi baklava 100 lira

Nazilli'de ev yapımı cevizli baklavaların kilosu 20 ila 35 lira arasında seyrederken makine ile üretilen baklavaların fiyatları ise 12 liradan başlıyor, 20 liraya kadar çıkıyor. Tepsiler ortalama 3-4  kilo baklava alırken bir tepsi ev baklavası  100 lira civarında satılıyor. Ev baklavası fiyatları yüksek olsa da talep de bir o kadar fazla. Ev baklavası üreticileri siparişleri yetiştirmek için şimdiden kolları sıvadı. 

9fb1fe41-293c-4744-ba83-1211ed64dcda.jpg

"Baklavanın kalitesini ustalar belirler"

Nazilli Karadeniz Unlu Mamulleri'nde üreticilik yapan İbrahim Demirci, bayram öncesi siparişlerin arttığını dile getirdi. Demirci, " Ramazan Bayramı öncesi siparişleri yetiştirmeye çalışıyoruz.  Baklavanın kalitesini, kullanılan malzemeler, pişirme yeri ve ustalar belirler. İyi bir ustayla çalışmak çıkacak olan baklavanın kalitesinde büyük etkiye sahiptir. Baklava fiyatları 25 liradan başlayarak içinde kullanılan malzemeye göre artış gösteriyor."dedi.

HABER: RAŞİT ERÜLKEROĞLU

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.