Nazilli’de Battaniyeli Eylem!

Nazilli’de Battaniyeli Eylem!

Nazilli’de iki aydır evlerine doğal gaz sistemi bağlanamayan apartman sakinleri, “10 gün içerisinde bitireceğiz” diyerek tadilatı geciktiren aracı firmaya isyan etti. Havaların soğumasıyla mağdur olan 20 aile, battaniyeleri ile site önünde eylem yaptı.

Nazilli Yıldıztepe Mahallesi, Yıldızkent Sitesi’nde yaşayan mağdur aileler, aracı firma yetkililerine apartman önünde eylem yaparak seslendi. Aileler soğuk havaların etkili olmasıyla, çocuklarının hasta olduğunu belirttiler. Sıkıntılarının bir an önce giderilmesini isteyen 70 vatandaş battaniyelere sarılarak isyan etti. Binada yaşayan vatandaşların mağdur olduğunu belirten apartman yöneticisi Ahmet Özalp, “Apartmanımızda kömürden vazgeçip, daha temiz yakıt kullanalım diyerek doğalgaz bağlatmaya karar verdik ve bir doğalgaz firmasına anlaşarak aramızda sözleşme imzaladık. Sözleşmeye tazminat maddesi koymadığımız için bize ‘10 gün içinde bitireceğiz’ diye söz verdiler. Fakat gelin gör ki sözleşmeler, senetler imzalanınca, firma bu işi geciktirmeye başladı. 4 Ekim’de ben firma yetkililerini aradım. 17 Ekim’de kombiler takıldı, fakat diğer işlemler yapılmadı. Kış ayının ortasına gelmemize rağmen, defalarca telefonla görüştük, hep işleri geciktirdiler. Apartman sakinleri olarak mağdur durumdayız” diye konuştu.

• ‘EKSİK ÇOK; AYDINGAZ’DAN RANDEVU ALAMIYORUZ’

Yetkililerin birçok kez telefonlara çıkmadıklarını belirten apartman yöneticisi Özalp devamla şunları kaydetti: “Bu kış gününde bu firmanın keyfini bekleyeceğiz. Binaların içinde çalışmalarını bitirmesinin ardından 19 gün geçti. Hala eksikleri tamamlayamadılar. Eksikler tamamlanamadığı için de Aydıngaz’dan randevu alamıyoruz. Projeyi sunamadılar. Firma projeyi sunamadığı için gaz açımını da yapamıyor. Aydıngaz’dan aldığımız bilgi doğrultusunda, yenilemeye gidildiği için 10 gün hizmet verilemiyor. Şimdi çaresiz şekilde bekliyoruz. Bu iş büyük ihtimal Aralık’ın ortasında anca biter diye düşünüyoruz” dedi.

• ‘FİRMANIN PAŞA GÖNLÜNÜ BEKLİYORUZ’

Apartman sakinlerinden 76 yaşındaki Hüseyin Karagülle, eşinin 66 yaşında olduğunu ve yakın zamanda kalça kemikleri kırıldığını hatırlatarak, “Havaların soğumasıyla birlikte evin içi ısınmıyor. Doğalgaz da gelmediğinden zor durumda kaldık, yetkililerden yardım istiyoruz” şeklinde konuştu. Yine apartman sakinlerinden Sinan Develi ise 5 aylık bebeğinin hasta olduğunu söyleyerek yetkili firmaya öfke kustu. Develi, “Biz bu binada kiracıyız, kaloriferli olduğu için burayı tercih ettik ve buraya taşındık. Lakin daha sonra binanın ortak almış olduğu bir kararla birlikte doğal gaza geçileceği söylendi. 17 Ekim’de yöneticimizin söylediği gibi işe başladılar. Ama iş bugün hala işler devam ediyor. Bir çok eksik var, evlerdeki peteklerden hala su sızıyor, doğalgaz kombilerinin bacaları dahi delinmedi. Evde perişanız, 5 aylık çocuğumuz hasta, baba hasta, anne hasta, hepimiz perişan durumdayız. Firmanın paşa gönlünü bekliyoruz. Arıyoruz telefonu açmıyorlar. Aydın’da ki yetkili kişiyi arıyoruz, geliyoruz diyorlar ama ne gelen var, ne giden! Evde battaniye ile oturuyoruz, tam bir rezillik içerisindeyiz” diye konuştu.

nazilli’de-battaniyeli-eylem!-(1).jpg

nazilli’de-battaniyeli-eylem!-(2).jpg

nazilli’de-battaniyeli-eylem!-(3).jpg

nazilli’de-battaniyeli-eylem!-(4).jpg

nazilli’de-battaniyeli-eylem!-(5).jpg

nazilli’de-battaniyeli-eylem!-(6).jpg

nazilli’de-battaniyeli-eylem!-(7).jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum