NAZİLLİ’DE BERBERLER DERT YANDI, DESTEK BEKLİYOR

NAZİLLİ’DE BERBERLER DERT YANDI, DESTEK BEKLİYOR

Koronavirüsü salgını tedbirleri kapsamında 21 Mart'ta dükkanları kapatılan berberler de zor durumda. İçişleri Bakanlığı kararı ile kapatılan berber ve kuaförler, devletten ek destek bekliyor.

GÜNAY PABUŞÇU-Koronavirüsü salgınının yayılmasının engellenmesi kapsamında 21 Mart’ta dükkanları İçişleri Bakanlığı kararı ile kapatılan berber ve kuaförler, zor durumda. Günlük olarak para kazanan  ve geçimini bu yolla sağlayan esnaflar, devletten ek destek bekliyor. Havadis Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan Nazilli berberler çok zor durumda olduklarını dile getirdi ve devletten beklentilerini sıraladı.

“BENİM ZARARIMI KİM KARŞILAYACAK?”
Devletin desteğine böyle zor zamanlarda ihtiyaç duyduklarını ifade eden eden berber Fahrettin Çemrek, “Şu anda esnaflara 25 bin TL kredi desteği var ama bunun şartları var. Ben bir yıllık esnaf değilim, ben bundan yararlanamıyorum. Benim zararımı kim karşılayacak? Destek var ama desteğin şartları ince eleyip sık dokunmalı, esnaflar araştırılıp devletimize bir rapor sunulmalı, hiçbir esnaf mağdur olmamalı” dedi.

“BAĞ-KUR PRİMLERİ 3 AY SÜREYLE ERTELENMELİ”
Şu anda geçim sıkıntısı ve bir belirsizlik içinde yaşadıklarını belirten berber Alper Dağlı, “Bizim ekmeğimizi günlük olarak kazanıyoruz. Devletimiz kapatılmasını uygun gördü, kapattık ama geçinemiyoruz. Bizim bir haftalık işimiz bir aylık işimizi götürüyor. Devletimizden aylık olarak ya da ailede kişi başına 500 lira destek bekliyoruz. Bağkur primlerinin en az 3 ay ertelenmesi gerekiyor. Çok zor durumdayız ve sesimizin duyulmasını istiyoruz” dedi.

“İNSANLAR TAŞ MI YİYECEKLER”
Öte yandan dükkanı kaçak olarak açma ya da eve tıraşa gitmenin de 3 bin 150 TL cezası olarak belirlendiği haberlerine cevap veren berberler, “Eğer birikim yoksa ne yapacaklar? İnsanlar taş mı yiyecekler? Maalesef insan zora düştüğünde böyle durumlar kaçınılmaz oluyor. Devletimiz desteğini bugünlerde daha çok hissettirmeli” şeklinde konuştu.

3bc176c2-985f-411c-b9c0-9ffc4bca25e7.jpg

25a65aca-f752-42fd-b1b4-19215a9d191b.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.