NAZİLLİ’DE BİR İLK!  KÖY KAHVESİ’NDE KADINLAR ÜRETİYOR SÖYLEŞİSİ

NAZİLLİ’DE BİR İLK! KÖY KAHVESİ’NDE KADINLAR ÜRETİYOR SÖYLEŞİSİ

Nazilli Belediyesi tarafından düzenlenen ve Gülşah Elikbank’ın sunumuyla gerçekleştirilen ‘Kadınlar Üretiyor’ temalı Ümmiye Koçak söyleşisi, Arpaz ve Işıklar köy kahvesinde yapıldı.


Anadolu kadınının sesi olan Ümmiye Koçak, Muğla’nın bir köyünde başlayan hayat mücadelesini anlatarak, Naz-Koop’a ilişkin kadınların hangi yol ve yöntemleri izleyebileceği hakkında bilgiler verdi. 

İsabeyli'de yer alan Naz-Koop Merkezi’nde ve Nazilli Belediyesi Millet Masası’nda Naz-Koop başvurularının devam ettiğini ve kooperatif ortaklığında kadınların yer alması için gerekli duyuruların yapıldığına dikkat çeken Nazili Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan;

‘’Ekonomiye ve üretime dahil olan her kadın kendi ayakları üzerinde durabiliyor. Biz bereketli topraklarda yaşıyoruz. Elinden her iş gelen, toprağı işleyen, üreten bir millet ve coğrafyayız. Kadınlarımızın, sizlerin üreteceği ürünleri Nazkoop markasıyla dünyaya satacağız. O nedenle bu anlamlı günün arifesinde Nazkoop’un parçası olmanızı istiyorum" diye konuştu.

Kadınların çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve kadın haklarının korunması için çalışmalar yaptıklarını kaydeden CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, mahalle sakinleri ile sohbet ederek sorunlarını dinledi. 
Ümmiye Koçak; çiftçi, oyun yazarı, ödüllü bir yönetmen, oyuncu ve bir tiyatronun kurucusu. Türkiye O’nu dünya çapındaki ünlü futbolcu Christian Ronaldo ile oynadığı reklamda tanımıştı.

614da8b7-eb06-47aa-a68c-40b60f375a85.jpeg

1cb4f350-ec0f-44c8-8c4d-630edc964a73.jpeg

5292188f-539f-434b-8f44-aadeeb07db33.jpeg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.