Nazilli'de Bomba Paniği

Nazilli'de Bomba Paniği

Nazilli'nin Yaylapınar Mahallesi'nde su patlağı sırasında çıkan Milli Mücadele dönemine ait olduğu tahmin edilen 150 yıllık top mermisi, bomba imha ekipleri tarafından 18 kilometre taşınarak Atış Poligonunda fünye ile patlatıldı.

Nazilli'ye bağlı Yaylapınar Mahallesi'nde su patlağı nedeniyle yol kıyısında çalışma yapan 24 yaşındaki Süleyman Tunç, kazmasını yere vurduğunda sert bir cisimle karşılaştı. Elleriyle toprağı kazmaya başlayan Tunç, top mermisiyle karşılaştı. Bunun üzerine top mermisini sırtına alarak evine götüren Tunç, önce muhtarı sonrada jandarmayı arayarak bilgi verdi. Olay yerine gelen jandarma evin etrafında güvenlik önlemi aldı. Aydın'dan Bomba İmha Uzmanları çağrıldı.

EVİME GÖTÜRDÜM

Mahallelerindeki su patlağını çözmek için çalıştığı sırada top mermisiyle karşılaşarak evine götüren Süleyman Tunç, "Karşımda gördüğümde çok şaşırdım. İlk önce patlamayacağını düşünmüştüm. Evime götürdüm. Muhtarı aradım sonrada jandarmaya haber verdim. Büyük ihtimal bu top mermisi savaş döneminden kalma. Allah korudu demekten başka söyleyecek bir şey bulamıyorum" dedi.

img_20151130_163025.jpg

BOMBA İMHA'NIN ARABASI DAĞDA KALDI

Bomba İmha için Aydın'dan gelen ekipler Milli Mücadeleden kaldığı öğrenilen top mermisini özel bir kutunun içerisine koyarak patlatmak için bir tepeye götürdü. Yolların çamurlu olması nedeniyle, ekip minibüsü toprağa battı. Mahalleli, jandarma ve gazeteciler arabayı kurmak için hep birlikte seferber oldu. Araç kurtarıldıktan sonra ekipler, top mermisini tepede imha etmekten vazgeçti.

dsc_0094.jpg

18 KİLOMETRE TAŞINDI

Top mermisi Yaylapınar Mahallesi'nden 18 kilometre uzaklıktaki şehir merkezine taşındı. Polis Atış poligonuna getirilen top mermisi burada kepçe ile toprağa gömüldükten sonra fünye ile patlatılarak imha edildi. Patlama sırasında çevrede 250 metrelik güvenlik şeridi çekildi.

HABER:MEHMET ALİ CİNTOSUN

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum