Nazilli'de Büyük İlgi!

Nazilli'de Büyük İlgi!

Nazilli Belediyesi tarafından düzenlenen 10. Kültür, Sanat ve Edebiyat Festivali kapsamında dünyaca ünlü Psikoloji Profesörü ve Yazar Doğan Cüceloğlu ile Sosyolog Yazar Polat Doğru “Anne Babalık Üzerine Sohbet” konulu bir konferans verdi.

HABER MERKEZi-Doğan Cüceloğlu'yla Polat Doğru‘nun mizahi bir tarzda yaptığı sunumlarında oldukça kalabalık bir izleyiciye stand up tarzında verdikleri konferansta Doğan Cüceloğlu, sosyal kimliklerin yanında her insanın bir özü olduğuna dikkat çekti. Gerçek yaşamdan verdiği örneklerle insan insana konuşabilmenin önemine vurgu yaptı.

11-064.jpg

Prof. Dr. Cüceloğlu, adil ve güçlü bir toplum olabilmenin iyi bir eğitimle mümkün olabileceğini belirterek, “Araştırmalar sonunda bir insanın başarısının yılmamak olduğu görülmüştür. Bu durum birey için de aileler için de toplumlar için de geçerlidir. Bu yüzden çocuklarımızın yeniden ayağa kalkmaları ve yılmamaları için köklerinin sağlam olması gereklidir.” ifadelerini kullandı.

22-041.jpg

İki insanın birbirleriyle karşılaşması halinde iletişimin başlaması gerektiğini belirten ve güler yüzle selamlaşmanın önemini dile getiren Cüceloğlu, çocuklara da onların "küçük insan" olduğu bilinciyle yaklaşılması gerektiğini söyledi.

33-025.jpg

Sosyolog Yazar Polat Doğru, kendi yaşamından verdiği örneklerle anne babaların çocuklarını asla başka çocuklarla kıyaslamadan, kişiliğine dokunmadan, yargılamadan ve bağırmadan iletişim kurmaları gerektiğine dikkat çekerek, “Çocuklarımız her şeyin en iyisi olsun diye uğraşmak yerine kendisinin bulmasına, hayatta ne yapmak istediğine karar vermesine yardımcı olmalıyız. Önemli olan çocuklarımızın ne kadar başarılı olduğu değil, aramızda sağlam bir diyaloğun ve sevgi bağının kurulmuş olmasıdır.” dedi.

44-012.jpg

Cüceloğlu'yla Doğru yaklaşık 2 saat süren, Nazilli Kaymakamı İbrahim Küçük ve eşi Bilge Küçük’ün de izlediği program sonunda uzun bir sıra oluşturan hayranları ve takipçilerine, geç saatlere kadar kitaplarını imzaladı; her biriyle fotoğraf çektirdi.

55-002.jpg

66-003.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.