Nazilli'de 'Çalışan Gazeteciler Günü' kutlandı!

Nazilli'de 'Çalışan Gazeteciler Günü' kutlandı!

Nazilli'de görev yapan basın mensupları Nazilli Gazeteciler Cemiyeti'nin organize ettiği kahvaltı programında bir araya geldi.

Nazilli Gazeteciler Cemiyeti 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla program düzenledi. İstasyon meydanında toplanan cemiyet üyeleri saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı okudu. Cemiyetin Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Özmen Atatürk Anıtına çelenk sundu. Buradaki programın ardından Hangar Kafe'ye geçen cemiyet üyeleri kahvaltı programında bir araya geldi. Programa Nazilli Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Dönertaş, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Jandarma Komutanı Haktan Öztürk, İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Ahmet Koçak, MHP İlçe Başkanı Cüneyt Korkmaz, CHP İlçe Başkanı Ali Deveci, İYİ Parti İlçe Başkanı Durmuş Kural, kurum müdürleri ile yerel ve ulusal medya temsilcileri katıldı.

ÖZMEN'DEN BİRLİK VE BERABERLİK VURGUSU
Cemiyet Başkanı Özmen 10 Ocak tarihinin önemini belirterek gazeteciliğin kutsal bir görev olduğunu vurguladı. Medyanın dördüncü kuvvet olma özelliğinin geçmişten bugüne devam etmesinin sevindirici olduğunu dile getiren Özmen, "Demokrasilerde her kurum gibi medyanın da basın yayın ilkelerine uygun bir şekilde, ülke ve devlet açısından birlik ve beraberlik içerisinde vatanın birlik ve beraberliğini sağlayacak şekilde yayın yapması en doğrusu ve beklenendir. Bunu da özellikle Nazilli’de yaşatabildiğimiz için meslektaşlarımızı ve üyelerimizi kutluyor, kendilerine hassasiyetleri için teşekkür ediyorum" dedi.

"MEDYANIN DEMOKRATİKLEŞME SÜRECİNE KATKISI KÜÇÜMSENEMEZ"
Gazeteciliğin; kamuoyunu doğru bilgilendirmek, yapılan hizmetleri halka duyurmak ve sorunların çözülmesinde hayati önem taşıdığını belirten Özmen, "Basın mensuplarının sosyal ve özlük haklarının iyileştirilmesi ve çağın gereklerine uygun bilgi birikimi ve teknolojik imkana kavuşturulması gerektiğine inanıyoruz. Basınımızın çeşitli imkansızlıklara rağmen, başarıyla ayakta durabilme gücünü göstererek büyük bir özveriyle yerine getirdikleri kamu hizmeti ve demokratikleşme sürecimize katkısı küçümsenemez" dedi.
Son olarak "10 Ocak, masa başından rant gazeteciliği yapanların, seçim zamanı ortaya çıkan gazetelerin-gazetecilerin günü asla ve asla değildir" diyen Özmen mesleğini zorluklar içerisinde sürdüren tüm gazetecilerin gününü kutladı.

Programın sonunda Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, hayatını kaybeden gazeteciler için Yasin-i Şerif okuyarak dua etti.

2-035.jpeg

HAYATINI KAYBEDEN GAZETECİLER ANILDI
Öte yandan basın mensupları hayatını kaybeden meslektaşlarını unutmadı. Eyriboyun Mezarlığı ve Evranlı Mezarlığını ziyaret eden cemiyet üyeleri, vefat eden gazetecileri kabri başında ziyaret etti.

3-027.jpeg

4-024.jpeg

6-059.jpg

7-038.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.