Nazilli'de Edebiyat Festivali Başladı!

Nazilli'de Edebiyat Festivali Başladı!

Nazilli Belediyesi tarafından bu yıl 10.'su düzenlenen Kültür, Sanat ve Edebiyat Festivali’nin açılışı, Belediye Meydanı’nda düzenlenen görkemli bir törenle yapıldı.

Nazilli'de bu yıl 10'uncusu düzenlenen Kültür Sanat ve Edebiyat Festivali Belediye Meydanında yapılan görkemli törenle başladı. 11 Mart'a kadar devam edecek festivalin açılışında ünlü isimlerden; oyuncu ve senarist Müfit Can Saçıntı ile Yazar Erkan Demir yer aldı.
"BU ETKİNLİKLER SÜMER ÜNİVERSİTESİ İLE ARTACAK"
Açılışta konuşan Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, önemli bir organizasyona daha imza attıklarını belirterek, "Gençlerimize okuma alışkanlığı kazandıracağız demiştik. Çok değerli sanatçılarımız geldi. Bir dahaki dönem de inşallah Nazilli kendi üniversitesine kavuşacak. Hem şehrimizin ekonomisi değişecek hem de bu tür kültürel etkinlikler artacak" dedi. Katılımcılara yazarları dinleme tavsiyesinde bulunan Alıcık, şimdiye dek Nazilli'de birçok önemli ismi ağırladıklarını anımsattı.

66-001.jpg
"TOPLUMLARIN ZENGİNLİĞİ SANATLA ÖLÇÜLÜR"
Nazilli Kaymakamı İbrahim Küçük, belediyelerin bu tür etkinlikler yapması gerektiğini vurgulayarak, "İnsanların zenginlikleri parayla pulla ölçülebilir ama toplumların zenginlikleri ancak sanatla ve edebiyatla ölçülür. Bu tür etkinlikler toplumu şekillendirmeye yönelik etkinlikler ve kesinlikle küçümsenmemesi gerekiyor" dedi.

22-036.jpg
"NAZİLLİ'YE KARŞI GELMEK YÜREK İSTER"
Birçok dizide rol alan, yönetmenliğini yaptığı 'Mandıra Filazofu' filminin aynı zamanda başrolüne hayat veren Müfit Can Saçıntı, kürsüye akıllarda kalan replikleri ve mizacıyla çıktı. "Biliyorsunuz ben her şeye ve herkese karşıyım ama Nazilli'ye karşı değilim" diyen ünlü oyuncu, Kurtuluş Savaşı'nda verilen mücadeleleri hatırlattı. Katılımcılara esprili bir dille hitap eden Saçıntı, "Nazilli'ye karşı olanların sonunun ne olduğunu Kurtuluş Savaşı'nda gördük. Bu hemşerilere karşı olmak yürek ister. O yürek de bende yok" dedi.

1-388.jpg
'HIYAR' DEĞİL SANAT FESTİVALİ
Saçıntı'nın dikkat çektiği bir konu da diğer illerde düzenlenen festivaller oldu. Ünlü oyuncu, "Nazilli festivaller konusunda kendisini ortaya koymuş. Birçok ilde kabak, hıyar, patlıcan festivali yapılıyor. Sanata, sanatçıya hıyardan çok daha fazla değer veren Nazilli Belediyesi'ne teşekkür ediyorum. İyi ki Nazilli'ye geldim" dedi.
'Hayalden Gerçeğe Yolculuk' kitabının yazarı Erkan Demir de okumanın önemine dikkati çekti. Yazar Demir, "Çocukluğumuzdan beri 'oku' dendi ama biz okumayı beceremedik galiba. O yüzden Başkan Alıcık'ın sloganında yer alan 'Okumak için ideal şehir Nazilli' sözü burada anlam kazanıyor" diyerek gençlere tavsiyelerde bulundu.
Açılış programı Nazilli Belediyesi halk oyunu ekibinin zeybek gösterisi ile son buldu.

44-010.jpg

festivale-mandira-filazofunun-sozleri-damga-vurdu-94214-8b5e650964a32ccfab2acce41a430202.jpg

festivale-mandira-filazofunun-sozleri-damga-vurdu-94214-f3f662e82a7033d4d624c5fcaef3414a.jpg

55-001.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.