Nazilli'de Engelliler Bahar Şenliğinde Eğlendiler!

Nazilli'de Engelliler Bahar Şenliğinde Eğlendiler!

Nazilli Kent Konseyi Engelliler Meclisi, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle bu yıl 3.'sü yapılan Engelsiz Bahar Şenliği düzenledi.

10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle Aydın Büyükşehir Belediyesi, Nazilli Belediyesi, Nazilli Engelliler ve Engellilere Destek Verenler Derneği, Nazilli Bedensel Engelliler Derneği ile özel ve devlet rehabilitasyon okul ile merkezlerinin katkılarıyla Geleneksel Nazilli 3. Engelsiz Bahar Şenliği yapıldı. İstasyon Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan etkinlik Sümer Park'ta devam etti. Etkinlikte engelli öğrenciler, hazırladıkları gösterileri izleyicilere sundu. Öğrenciler arasında yapılan halat çekme, kaşıkla yumurta taşıma, balon patlatma, çuvalla yürüme, sandalye kapma yarışmaları renkli görüntülere sahne oldu.

c3c6db42a0b2bd42a739ce1b82738320.jpg

NAZİLLİ'DEKİ TÜM DERNEKLER TEK BİR ÇATI ALTINDA

Etkinlikte konuşan NAZENDER Başkanı Tayfun Yazıcı, "Göreve başladığımız günden bu yana birlik beraberlik içerisinde rehabilitasyon okullarımızla çalıştık. Bu benim NAZENDER Başkanı olarak son etkinliğimdi. Hafta içi başkanlığı bırakıyorum ama engelliler için çalışmalarımı bırakmıyorum. Nazilli'nin engelsiz bir kent olması için çalışmaya devam edeceğim. Nazilli'deki tüm dernekleri tek bir çatı altında 'Nazilli Engelliler Derneği' adı altında toplamak istiyoruz" dedi.

"LOKOMOTİF OLDUK"

Görevi boyunca okul müdürleri ile birlikte çalıştıklarını dile getiren Yazıcı, "Okul müdürlerimiz 3 yıl önce bana gelmiş 'Biz bir trenin vagonlarıyız, lokomotifimiz yok' demişlerdi. Biz de lokomotif olduk. Bu camiayı bir yere getirdik. Bu çita daha da yükselecek" diye konuştu.

f0a2221cbc2aed5a6bc00069aeec82ee.jpg

Engelliler haftasını kutlayan Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, "Engelli kardeşlerimizin her zaman yanındayız. Onların daha rahat bir şehirde yaşamaları için elimizden geleni yapacağız" dedi.

f5eae0046552c9ba9902d4723fb3ee77.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.