Nazilli'de "EŞ BAŞKANLIK" dönemi

Nazilli'de "EŞ BAŞKANLIK" dönemi

İYİ Parti ve CHP ittifakıyla kazanılan Nazilli Belediye Başkanlığı, HDP modeli "eş başkanlık" sistemiyle yönetilmeye başlandı.

İYİ Partili başkan Kürşat Engin Özcan'la aynı yetkilere sahip olan CHP'li Mert Öreroğlu'na "002" plakalı makam aracı ve şoför de tahsis edildi. Öte yandan eş başkanlık yaptığı ileri sürülen Mert Öreroğlu'nun ekibine, belediyeye alınan CHP Gençlik Kolları Başkanı Doğukan Kurnaz da asistan olarak atandı.  

MEHMET ALİ CİNTOSUN-Nazilli Belediyesi'nde yeni bir skandala imza atıldı. 31 Mart seçimlerinde İYİ Parti ve CHP ittifakıyla kazanılan ilçe belediyesinde iktidar savaşı tüm hızıyla sürüyor. Belediye yönetimi iki partinin de karargahı haline gelirken, alınan kararlarda CHP'nin daha çok söz sahibi olması, İYİ Parti kanadından tepki gördü.

nazili--(1).jpg

FİİLEN İKTİDAR OLAMADILAR 

Belediye seçimlerini kazandıktan sonra ilçede büyük ivme kazanan İYİ Parti Nazilli İlçe Başkanlığı, CHP'nin belediyede daha fazla söz sahibi olmasıyla fiili iktidarlığına gölge düşürdü. Bu durum partiye iş başvurusunda bulunan gençlerin ümidini de kesti. Seçimlerden bu yana kendilerine iş sözü verilen onlarca gencin başvuruları hala bekletilirken, İYİ Parti Gençlik Kolları Başkanı Gamze Gül Çağlayan belediyede ilk işe alınan isimlerden biri olmuştu. 

konsolas.jpg

EŞ BAŞKAN ÖREROĞLU
Belediye içindeki partisel yönetim anlayışı,CHP ve İYİ Parti'yi kutuplaştırmaya başladı. Nazilli Belediye Başkan yardımcılığı görevine getirildikten sonra yaptığı basın açıklamaları ve verdiği talimatlarla kamuoyunun dikkatini çeken CHP'li Mert Öreroğlu'na "sınırsız yetki" verildiği öğrenildi. Belediye başkanı Özcan'dan daha çok kamuoyunda ismi duyulan Öreroğlu'na "002" plakalı makam aracı, asistan ve şoför de tahsis edildi.  HDP modeli eş başkanlık sistemiyle yönetilmeye başlanan belediyede, İYİ Partili Gençlik Kolları Başkanı gibi işe alınan CHP Gençlik Kolları Başkanı Doğukan Kurnaz, Mert Öreroğlu'nun asistanı olarak görev yapmaya başladı. 

kaymakam-001.jpg
SİYASİ KARİZMASI ZARAR GÖRDÜ
CHP'li Öreroğlu'nun her açılışta ve ziyarette belediye başkanı gibi davranması fotoğraf karelerine de yansıdı. Personele talimat yağdıran Öreroğlu, eş başkanlık yetkisinin ardına sığınarak belediye içinde kendi düzenini kurdu. Öreroğlu'nun bu tutum ve davranışı, İYİ Parti'nin belediye içi ve dışındaki kurmaylarınca eleştirilmeye başlandı. Nazilli halkının seçerek göreve getirdiği Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan'ın siyasi karizması, haddinden fazla yetki verdiği Öreroğlu'nun karşısında resmen zarar gördü.

nazilli-belediye-gazete.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.