Nazilli'de Evlenecek Çiftlere Müjde!

Nazilli'de Evlenecek Çiftlere Müjde!

Hükümetin 2018 yılı Ekim ayında başlattığı Enflasyonla Topyekun Mücadele kapsamında KDV ve ÖTV indirim kampanyası uzatıldı.

Mart sonunda sona ermesi beklenen kampanya yeni evlenecek çiftler için de önemli bir gelişme oldu.
Nisan başında sone ermesi beklenen Enflasyonla Topyekun Mücadele Kampanyası Resmi Gazete’de yayımlanan kararla yıl sonuna kadar uzatıldı. Kampanyalar kapsamında birçok sektörde KDV (Katma Değer Vergisi) indirimi yapılmış buna ek olarak firmaların yüzde 10'luk indirim yapması şart koşulmuştu. Enflasyonla Topyekun Mücadele için kampanyaya destek olarak çeşitli kampanyalarla sürece destek olmaya devam edecek. Bu firmalar arasından en çok rağbet görense yüzde 18'lik KDV uygulaması yapılan mobilya sektörü oldu. Mobilyada öncü markalar, evlenecek çiftlerin KDV indiriminden yararlanması konusunda uyardı. 

YÜZDE 20 İNDİRİM!

Nazilli’de 1980'den bu yana mobilya sektöründe hizmet veren Kara Kardeşler Mobilya 3 bin metrekarelik 2 ayrı mağazasıyla ürün yelpazesini genişletirken, enflasyonla mücadele kapsamındaki indirimlerle uygun fiyata ev dekore etmenin yollarını açıyor. İşletme sahibi Eyüp Kara, bu bakımdan evlenecek çiftlere çağrıda bulundu. Kara, "Normalde mobilya sektöründe KDV yüzde 18'di. Enflasyonla Topyekun Mücadele başlatıldığında KDV oranımız yüzde 8 oldu. Bunun dışında firmalar da yüzde 10 indirim yapınca evlenecek çiftler ya da evini yenilemek isteyenler yüzde 20'lik indirimle karşılaştı. Müşterilerimiz kar etmiş oldu" dedi.

“KDV İNDİRİMİ BÜYÜK BİR FIRSAT”

Enflasyonla Topyekun Mücadele'nin yıl sonuna kadar uzatılmasını büyük sevinçle karşıladıklarını ifade eden Eyüp Kara, özellikle bu yaz evlenmeyi düşünen çiftlerin bu fırsatı mutlaka değerlendirmeleri çağrıda bulundu. Kara, "KDV indirimi büyük bir fırsat. Kampanya bittiğinde yaklaşık yüzde 40 zam bekliyoruz. Örneğin asgari ücrete gelen yüzde 23'lük zam Enflasyonla Topyekün Mücadele kapsamında yansıtılmadı. O da yansıdığı zaman yüzde 40'ları görebilecek zamlar söz konusu" diyerek kampanyadan sonra gelecek zammın da habercisi oldu.

YÜZDE 40'LIK AVANTAJ

Mevcut mağazalarının bin metrekare olduğunu, 2 bin metrekarelik bir mağaza daha açma hazırlığında olduklarını ifade eden Kara bu bakımdan ürün yelpazelerinin geniş olduğunu aktardı. "Müşteriler aradığı her şeyi bulabilecektir" diyen Kara, kampanyalı oturma grupları hakkında bilgi verdi. En uygun ve kaliteli oturma gruplarının 3 bin 500 TL'den başladığını belirten Kara, "Düğün paketlerimiz mevcut. Yemek odası, yatak odası ve koltuk takımından oluşan paketimiz 15 bin TL'ye satışta. Bu rakam KDV indirimleri kalktığında 20 bin TL'ye çıkacak. Şimdi alanlar nereden baksanız 5 bin TL karda olacaklar" dedi.(Simge Ata-Hedef Gazetesi)

evlenecek-ciftler-dikkat-zam-kapida-97166-3dcab27b9628ee758a730522f4335e4c.jpg

evlenecek-ciftler-dikkat-zam-kapida-97166-349239bbf10fd3fc9d8fb4d5b9f7fcf4.jpg11-099.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.