Nazilli'de evleri yanan aile yardım bekliyor

Nazilli'de evleri yanan aile yardım bekliyor

Nazilli'ye bağlı Demirciler Mahallesi'nde 2 hafta önce çıkan yangında evleri kullanılamaz hale gelen aile yardım bekliyor.

HAVADİS ÖZEL - MEHMET ALİ CİNTOSUN - Nazilli'ye bağlı Demirciler Mahallesi'nde yaşayan Darkan ailesinin evi 21 Mart'ta belirlenemeyen bir nedenden dolayı yandı. Çıkan yangında ev kullanılmaz hale gelirken, evde kullanılacak bir eşya bile kalmadı. Sezer ve Simge çifti bir buçuk yaşındaki  Ebrar Sevda ile 7 yaşındaki Esma Betül'ü de yanlarına da alarak aynı mahallede bulunan baba evine sığındı. Darkan ailesi kullanılmaz hale gelen evlerinde tekrar oturmak için yardım bekliyor. 

6-042.jpg

Kendisinin tarla ve bahçe işlerine giderek geçimini sağladığını belirten Sezer Darkan(40),  "O gün yangın esnasında bahçede çift sürüyordum. Çocuklarım ve eşimde sabah ailemin yanına gitmişti. Bana haber verildiğinde ne yapacağımı şaşırdım. Evimiz alevler içinde kaldı, herşeyimiz yandı" dedi. 

5-056.jpg

Sezer Darkan maddi durumlarının yetersiz olmasından dolayı kendilerine yardım elinin uzatılmasını istedi. Bir haftadır ailesinin evinde yaşadıklarını ve düzenlerinin kalmadığını ifade eden Darkan," Benim net olarak bir gelirim yok. Cumhurbaşkanımız, Başbakanımızın, devlet büyüklerimizin sesimizi duymasını istiyoruz. Kendimize ait hiç birşeyimiz kalmadı." ifadelerini kullandı. 

7-025.jpg

Anne Simge Darkan (32) ise evlerinin yanma anını gözyaşları içerisinde izlediğini, içeriye girmek istediğini fakat kendisine engel olunduğunu belirtti. Demirciler İlk ve Ortaokulunda ikinci sınıfa giden 7 yaşındaki Esma Betül de eşyalarının ve tüm okul malzemelerinin yandığını kaydetti. 

4-102.jpg

Oğlu, gelini ve iki torununa sahip çıkan 64 yaşındaki Mehmet Ali Darkan da şunları söyledi; " Yanan oğlumun evi, baya bi mağdur olduk. Demek ki başımıza gelecekmiş. Şuan benim yanımda kalıyorlar. Oğlumun Dokuz Eylül Üniversitesi'nde geçirdiği bir ameliyat sonrasında kendisine yüzde 40 engelli raporu verdiler. Burada tarla bahçe işleri yapıyor. Geçimini bununla sağlıyor. Bizim de iki odalı evimiz var. Bir odasında kendimiz, diğerinde oğlumuz duruyor. Devlet kanallarımızdan yardım bekliyoruz. Allah düşmanımızın başına vermesin"

NOT: Aileyle irtibata geçmek isteyen duyarlı vatandaşlar, 0534 464 7407'yi arayarak iletişim kurabilirler...

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.