Nazilli'de Gazi Oğluna Büyük Ayıp!

Nazilli'de Gazi Oğluna Büyük Ayıp!

Nazilli'de gazi oğlu binmek istediği özel halk minibüsünün şoförü tarafından araçtan indirildi.

Aydın’ın Nazilli ilçesinde bir gazi yakını, ücretsiz seyahat kartı ile binmek istediği özel halk minibüsünün şoförü tarafından araçtan indirildi. Minibüsteki yolcular duruma büyük tepki gösterirken, Nazilli Kaymakamlığı'nca şikayet üzerine inceleme başlatıldı.  
Üzücü olay Yıldıztepe Mahallesi, Çınarlı mevkisinde yaşandı. 1994 yılında mayına basarak yaralanan Güneydoğu Gazisi Berkan Aydınoğlu'nun 17 yaşındaki oğlu İsmail Efe Aydınoğlu, ücretsiz seyahat kartıyla 09 M 1524 plakalı şehir içi özel halk minibüsüne binmek istedi. İddiaya göre Aydınoğlu'na tepki gösteren şoför, “Ananı taşıyorum, babanı taşıyorum, bir de seni mi taşıyacağım?” diyerek diğer yolcuların önünde kendisini araçtan indirdi. Yine iddiaya göre şoför, durumu öğrenip kendisiyle konuşmaya giden Gazi Berkan Aydınoğlu'na da, aynı tepkiyi göstererek "Ben taşımayacağım" diye bağırdı.  

  “BEN ÜLKEM İÇİN GAZİ OLDUM”
  "Bizler bunları hak etmiyoruz" diyerek tepkisini ortaya koyan Gazi Berkan Aydınoğlu, yaşananlara anlam veremediğini dile getirdi. Aydınoğlu, “Ben ülkem için askerde Kuzey Irak’ta, sınır ötesi operasyonda gazi oldum. Ondan devletim beni emekli etti ve bazı haklar verdi. Ücretsiz seyahat kartı da bunlardan birisi. Oğlum şehiriçi minibüsüne biniyor ve haksız yere diğer müşterilerin önünde, 'Ananı taşıyorum, babanı da taşıyorum, bir de seni mi taşıyacağım?' denilerek rencide edilip araçtan indiriliyor. Konuşmak için gittiğimde bizle de kavga etti. Bizler bunları hak etmiyoruz. Yetkililerden en kısa zamanda çözüm istiyoruz. Hak yerini bulsun” dedi. 

  KAYMAKAM KÜÇÜK GAZİ AİLESİYLE YAKINDAN İLGİLENDİ
  Üzücü olayın ardından Aydınoğlu ailesi, Nazilli Kaymakamı İbrahim Küçük’ü ziyaret ederek yaşananları anlattı, minibüs şoföründen şikayetçi oldu. Kaymakam Küçük, Gazi Aydınoğlu ve ailesiyle yakından ilgilenerek iddiaları araştıracağını, bir ihmal tespit edilmesi durumunda gerekli yasal işlemin yapılacağı ifade etti.

  “HAKSIZSA CEZASIZ KALMAZ”
  Öte yandan konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Nazilli Şehir içi Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Mustafa Esenay, “Üzücü bir olay yaşanmış. Olayı duyduğumdan bu yana işin takipçisiyim. Gazi ve şehit yakınları başımızın tacı. Bizim iş tüzüğümüzde gerekli cezalar var. Ayrıca iş tüzüğümüzde, 'Gazi ve şehit yakınları rencide edilmeyecek, ücret istenmeyecek' diye belirtiliyor. Eğer minibüsçü arkadaş haksızsa cezasız kalmaz” ifadelerini kullandı.

9986f0ca-5088-4208-bb0b-962d327d2149-001.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum